Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hizbullah Liderlerinin Amerika Tarafından Yaptırım Listesine Alınması
Amerika 16 mayıs günü, Hizbullah genel sekreteri seyit Hasan Nasrullah ve yardımcısı şeyh Naim Kasım’ın da aralarında bulunan Lübnan Hizbullah hareketinin üst düzey yetkililerine karşı yaptırım kararı aldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-05-2018 10:20 - 532 Okunma
Amerika hazine bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinin bildirdiğine göre, sözde dünya terörizmi ile bağlantılı 6 kişi yaptırım listesine alındı; söz konusu 6 kişiden 5’i ise Lübnan Hizbullah’ı üst düzey üyesidir. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Yabancı Varlıkları Kontrol  Ofisi’nin yaptırım listesini güncellediği, Hüseyin el-Halil, İbrahim Emin El  Seyyid, Naim Kasım, Muhammed Yezbak’ın Hizbullah Finansal Yaptırımları  Düzenlemesinin İkincil Yaptırım Listesine eklendiği belirtildi.
 
Amerika yönetimi bundan önce de seyit Hasan Nasrullah gibi Hizbullah liderlerini yaptırım listesine almıştı fakat bu girişimi, Trump yönetiminin Hizbullah ve direniş eksenine karşı yeni stratejisinin yeni bir aşamaya geldiğini gösteriyor üstelik kararın alındığı zaman açısından da büyük önem taşıyor.
 
Her şeyden önce Hizbullah lideri ve üst düzey üyelerine karşı alınan yaptırım kararının Lübnan parlamento seçimlerinden sadece 10 gün sonra alınması dikkat çekiyor. Yapılan seçimlerde Hizbullah birleşik cephesi parlamentoda 67 sandalye kazanarak meclisin çoğunluğunu elde etmeyi başardı. bu büyük zafer Hizbullah birleşik cephenin Lübnan iktidar yapısındaki etkinliğinin artması anlamındadır. Amerika’nın Hizbullah üst düzey yetkililerine yaptırım kararı, asında Lübnan meclis seçimlerine yönelik bir tepki sayılırken, seçim sonuçlarından duyulan hoşnutsuzluğu ve Lübnan içişlerine müdahale çalışmalarını gösteriyor.
 
Bir diğer yandan Hizbullah üst düzey yetkililerine yaptırım kararı, Amerika elçiliğinin illegal bir hareketle işgal altındaki Kudüs kentine resmen taşınmasından sadece 2 gün sonra alındı. Elçiliğin küdüs’e taşınması sırasında Siyonist rejimin eli kanlı askerleri Nekbe gününde protesto gösterisi düzenleyen sivil Filistinlilere ateş açarak en az 65 filistinliyi şehit ederken yaklaşık 3 bin 800 kişiyi de yaraladılar. Yapılan vahşi saldırıya dünya çapından büyük tepkiler galdi.
 
Amerika hazine bakanlığının Hizbullah üst düzey yetkililerine yaptırım kararı, Amerika’nın yine illegal ve hukuk dışı bir kararla tek yanlı olarak İran ve 5+1 arasında imzalanan uluslararası Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesinden bir hafta sonra alındı. Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasınan çekilmesinin en önemli hedeflerinden biri, batı Asya bölgesinde direniş hareketinin güçlenmesini engellemektir. Hizbullah liderleri ve üst düzey üyelerine alınan yaptırım kararı da İran İslam cumhuriyetinin bölgede en güçlü müttefiki olan Hizbullah’a baskı uygulamak hedefi ile alındı.
 
Amerika başkanı Donald Trump, uluslararası Bercam nükleer anlaşmadan çekildiklerini açıklamanın ardından Siyonist rejimin Suriye’ye karşı füze saldırısı başladı fakat Suriye ordusunun direnişi ve karşılıklı savunması ile karşılaştı. Nitekim Seyid Hasan Nasrullah da geçen pazartesi günü yaptığı açıklamada Golan tepelerine 55 füze fırlatıldı. Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Siyonist rejimi uyararak korsan rejimin askeri ve hava gücü heybetinin kırıldığına işaretle, “ israil’in Suriye’ye saldırıları devam ederse , bunun karşılığı Golan Tepeleri değil, işgal edilen Filistin’in kalbinde olacaktır” dedi.
 
Amerika hükümetinin Lübnan Hizbullah hareketi lideri ve üst düzey üyelerine aldığı yaptırım kararı, Seyid Hasan Nasrullah’ın bu uyarsından sadece 2 günsonra alındı, bu da yaptırım kararının Hizbullah genel sekreterinin güçlü ve dahiyane tutumuna bir karşılık sayılıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-05-2018 10:20 - 532 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım