Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Humus terör örgütlerinden temizlendi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-05-2014 08:53 - 911 Okunma

 Suriye Haber Ajansı SANA Muhabiri; Humus Valisi Telal el Berazi'nin Homs Kentinin eski semtlerinin, ordu birliklerimizin sayesinde silah ve silahlılardan arındırılmış güvenli bölge olduğunu ilan ettiğini aktardı.

Vali Berazi ordu birliklerimizde bomba imha uzmanlarının, silahlı grupların çıktıkları eski semtlerde arama tarama operasyonu başlattıklarını belirtmişti.

Barazi bugün SANA muhabirine yaptığı açıklamada; yürütülen operasyonda silahlıların semtlerden çıkmadan önce yollara ve mülklere yerleştirdikleri bomba düzenekleri ve bubi tuzaklarını etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

Homs Valisi Barazi; semtlerde hizmet ve altyapı şebekelerinin en kısa zamanda faaliyete geçmeleri için gönüllü ve yoğun çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Homs kentinin eski semtlerini arama tarama operasyonları sırasında ordu birliklerimiz teröristlerin kullandıkları ikisi Bab Hud, diğeri de Karabis semtlerinde olmak üzere üç büyük saha hastanesi ele geçirdi. Saha hastanelerinde oldukça büyük miktarlarda ilaç ve tıbbi teçhizat bulundu.



Askeri bir kaynak ordu birliklerimizin teröristlerin bu semtlerden çıkmadan önce terör saldırıları için yer değiştirmede kullandıkları büyük bir tünel şebekesi ele geçirdiklerini belirtirken, semt evlerinin altlarından geçen bu tünellerin dışarıdaki arazilere kadar uzandığını söyledi.

Bomba imha uzmanlarının Bab Hud Semtinde çok sayıda bomba düzeneği ve bubi tuzağını etkisiz hale getirdiklerini söyleyen kaynak; bölgede havan mermileri ve yerel roketlerin üretildiği bir atölye bulunduğunu, atölyede bom miktarda da malzeme ele geçirildiğini ifade etti.

Diğer yandan tekfirci ve hain terör çeteleri Homs’un eski semtlerinde bulunan Um el Zınnar Kilisesinde tarihi binlerce yıl öncesine dayanan büyük bir arşivi ateşe verdi.

Askeri bir kaynak ordu birliklerimizin Homs Kentinin eski semtlerinde bulunduğu arama tarama operasyonları sırasında Bab Hud, Karabiys, Curat el Şeyyah ve Halidiye semtlerinde teröristlerin çıkmadan önce kullandıkları birçok toplu mezar, yakılmış şeset, çok sayıda tünel saha hastaneleri, bomba düzenekleri, bombalı araç ve havan mermilerinin üretildiği aötlyeler ele geçirdiklerini belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-05-2014 08:53 - 911 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım