Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Zeyneb'in türbesini yıkmak isteyenlere asker topluyorlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2013 18:33 - 1219 Okunma

İstanbul- Halkalı Zeynebiye Camisinde bugün  kılınan Cuma hutbesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, tekfirci anlayışın tehlikesine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.  Özgündüz; “Amerika’nın kucağında, İngiliz’in kucağında yetişen,  dini anlayışın adını Şii de koysanız, Sünni de koysanız, İslam da koysanız, ona lanet olsun diyerek tepki gösterdi. 

Özgündüz: Suriye'de karşı cephenin birbiriyle sorunları yütünden kafalar karıştığı için, teröristlerin işi sıkıntıya girmiştir. Kan kaybediyorlar, adam kaybediyorlar. Bir kısmı -yüzlercesi- teslim oluyor, bir kısmı cepheden kaçıyor, bazıları da öldürülüyor. Moralleri bozulmuşken iki-üç tane sözde Şii mollası Türkiye'den, Türk dünyasından sosyal medya üzerinden o Vehabi Selefiler'e asker toplayıp gönderiyor! Evet, yanlış duymadınız, Şii âlimi, Suriye'de Hz. Zeyneb'in kabrine saldıranlara asker topluyor!

Kime gidip deseler, git orada cinayetler işle diye kabul eder? Bu yüzden asker ikmalini artırmak için, onların sıkıntısının giderilmesi için başka bir taktik uyguluyorlar. Bu nedir? Teberra adı altında başkalarının inancına sövmek, hakaret etmek.. Allah bu zihniyete lanet etsin! Allah putperestin putuna bile sövmeyin, diyor. Bunlar "Biz sövmüyoruz ki, lanet ediyoruz" diyorlar. Madem lanet, sövmek değil, Allah'ın laneti sana olsun! Üç beş ahmak genç de onlara uymuş. Başkalarına söve söve cennete gideceklerini zannediyorlar.

Biz Ali'nin safındayız, karşısında kim varsa onun da karşısındayız. Teberri budur işte. Ali'ye karşı kim varsa onun karşısındayız. Ama başkalarının inancına hakaret, adamlıktan çıkmaktır. Sen medya üzerinden başkasının inancına, akidesine, vicdanına hakaret edemezsin. Kendi dünyanda kimi seversin, kimi sevmezsin, sen bilirsin, kendi iç dünyan. Başkasını sevsen zaten onun kapısına giderdin. Ben Ehlibeyt'in tarafındayım, deyip Müslümanların arasına fitne sokacak şekilde internet üzerinden, sosyal medya üzerinden sürekli hakaret etmek, tekfirci Selefiler'e en güzel asker toplama yolu budur.

Allah uzak başkası sizin mukaddesatına söverse ne yaparsınız? Artık benim kaybedecek neyim kaldı, başka ne için ölürüm ki, dersiniz. Seni terörize etmenin en kolay yolu inancına hakaret etmektir. Bir de diyor ki, filan alim ile falan alim de televizyon yolu ile hakaret ediyor. Dedikleri sözde iki âliminin birisi Amerika'da, birisi de İngiltere'de. Amerika kucağında, İngiliz kucağında yetişen, beslenen o dini anlayış, adını Şii de koysanız, Sünni de koysanız, İslam da koysanız, ona lanet olsun!

Amerika'nın kucağında Müslümanlık olmaz, İngiliz'in kucağında Müslümanlık olmaz. Tel Aviv'in, Washington'un kucağında Müslümanlık olmaz, onlardan din öğrenilmez. İslam onlardan öğrenilmez. Onların kucağında İslam öğrenenler de fitne yayıcılardan oluyor.

Şimdi iki-üç tane Şia âlimi, bu şekilde tekfirci Selefiler'e, o kabir deşen, ciğer yiyen, kuduz köpeklere asker topluyor. Bundan daha güzel asker toplama yolu yoktur. Bahsettiğim insanlar, sizin hemşerilerinizdir. Beyinlerini çeldikleri de, sizin çocuklarınızdır. O laneti yağdırıyor, peşine yüzlerce âmin deyip coşuyorlar. Maşallah Allah'ın razı olduğu iş yapıyorlar ya! Bin lanet, beş bin lanet ardı arkası kesilmiyor. El- Kaide'ye asker toplamanın en güzel yolu.

Uyarıyorum, kardeşlerimizin inancına, mukaddesatına söven, hakaret eden kim ise onu lanetliyor, ondan teberri ediyoruz. Onlar bizden değildir diyoruz. Bakın iki şey arasındaki çizgiyi iyi anlayın; kendi dünyanda kimi seviyorsun, kimi sevmiyorsun bunu tartışmıyorum. Ama medya üzerinden, ya da bizatihi yüzüne nasıl hakaret edersin?  Öncelikle senin adam olma sorunun var. Başkasının inancına hakaret etme hakkını nasıl kendinde görürsün? Kuran yasaklamış, Peygamber yasaklamış, İmam yasaklamış. Müçtehitlerin hepsi fetva verdi bunun haram olduğuna dair.

İmam Hüseyin (as), İmam Hasan (as) sövmüşse ben de söveceğim. Senin bahanen onun kapısı değil mi? Ey Amerikan ajanı, İngiliz köpeği! Sana mı kaldı onu korumak? Kardeşlerine söverek mi koruyorsun onu?

Şükür toplum sizi dışlamıştır. Yuvanız, barınağınız yok. Bu yüzden bir çatı arasında, kim bilir bir bodrumun katında Şiilik adına aklınıza geleni yazıyorsunuz. Ne de olsa adres olarak sen yoksun piyasada. Bu tahrikleriniz sayenizde mescitlerimize saldırıya dönüşecek, öyle değil mi? Eğer insansan, adamsan ve iblis değilsen o halde neden gizleniyorsun? Adresini, bilgilerin belli olsun neden gizli tutuyorsun?

Kur'an-ı Kerim, 110 cilt Bihar'ul Envar birilerine lanetle mi dolu? Diğer ahkâm yok mudur? Sanki Kur’an'ın, Peygamber'in ve İmamların başkalarının inancına sövmek gibi bir emri varmış gibi, gece gündüz lanetle meşgulsünüz. Aksine, bu konuda kesinlikle yasak vardır. Uyarıyorum herkes aklını başına alsın diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-07-2013 18:33 - 1219 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım