Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İbrahimi Yakındoğu turunda
Cenevre 2’ye destek arıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-10-2013 11:17 - 777 Okunma

  BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi, Suriye krizine çözüm bulmak amacıyla düzenlenmesi düşünülen 2. Cenevre Konferansı’na destek bulmak amacıyla Yakındoğu ülkelerine ziyaretlerine bugün başlıyor. Toplam 10 ülkeyi ziyaret edecek Brahimi turuna Mısır’dan başlıyor. Özel Temsilci Suriye ve İran’ı da ziyaret edebilir. Brahimi’nin Cenevre’den bulunan sözcüsünün verdiği bilgiye göre Yakındoğu turnesi bir ay sürecek. Belirsizlikler sürse de konferansın Kasım ayında Cenevre’de yapılması bekleniyor.

Konferansta yer alma konusunda görüş ayrılığı yaşayan Suriye muhalefeti gelecek hafta kararını verecek. Brahimi’nin turnesi, uzlaşmaz Suriye muhalefetinin en önemli destekçilerinden Suudi Arabistan’ın görülmemiş tavrının yaşandığı dönemde gerçekleşiyor. Bir süre önce Suudi Arabistan, BM Güvenlik Konseyi üyeliğini, BM’nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a yönelik önlem alamamasını neden göstererek reddetmişti. Bu arada uluslararası misyon mensubu denetçiler Suriye’de 20 kimyasal silah cephaneliğinden 14’ünü denetlediklerini açıklarlarken ülkede kan akmaya devam ediyor.

Son verilere göre ülkenin kuzeyinde bulunan Halep bölgesinde 30 kişi çatışmalarda hayatını kaybetti. Ayrıca Şam’ın yakınlarında bulunan ve isyancılarca kontrol altında tutulan bölgelerde ağır insani felaket yaşandığı bildiriliyor. France Press’in bildirdiğine göre insanların açlık çektiği bölgedeki din insanları ilan ettikleri fetvayla, hayatta kalabilmek için kedi ve köpek yenilmesine izin verdiler. Sivillerin içinde bulunduğu ağır şartları dikkate alan ABD Şam’a, açlık çekenlere insani yardım ulaştırılması için bölgeye acil giriş izni vermesi çağrısında bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-10-2013 11:17 - 777 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım