Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İçi Nefret Dolu Biri Toplumu Islah Edemez
İmam Humeyni’nin yadigârı, insanları eğitmede davranışların söylemlerden daha etkili olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: İçi kin, nefret, haset, gıybet ve iftira gibi kötü hasletlerle dolu olan bir kişinin sözleri etkili olmaz. O, ne kadar “iyi olun, doğru olun, insanları sevin” dese de bu sözler insanlara hiçbir şekilde etki edemez.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-08-2015 10:10 - 783 Okunma
Cameran Hüseyniyesinde bir grup eğitimciye hitap eden Hüccetül İslam Seyyid Hasan Humeyni, eğitimin üstadın söyleminden ziyade eylemi ve davranışı ile ilgili bir olgu olduğuna işaret etti ve şöyle konuştu: Öğretimde üstat bir şeyi söyler ve öğrenci onu dinleyerek öğrenir. Fakat eğitim söz konusu olduğunda öğrenci üstadın davranışlarını takip eder. Dolayısıyla iyi bir eğitimci, zatı itibariyle iyi bir insan olan kimsedir, iyi konuşma yapan değil.
 
Bazen çok bilgili insanların yanına gidersiniz ve onun yanından ayrıldığınızda ruhunuzun daha çok daraldığını hissedersiniz. Bazı insanların yanına gidersiniz; çok derin mevzulardan da söz etmezler. Fakat onların yanından ayrıldığınızda ruhunuzun huzura kavuştuğu ve dinginleştiği hissine kapılırsınız. Aslında bu hissiyat huzurunda olduğunuz kişinin vücuduna tabidir. O, iyi bir insansa etrafına pozitif bir enerji saçar. Kötü insan olduğunda ise etrafına negatif bir enerji saçmaktadır. Hatta kimi zaman insanın kafasındaki bazı müşkül meseleler birtakım şahsiyetlerin huzurunda kendiliğinden çözümünü bulmaktadır.
 
İmam Humeyni’nin toplumda meydana getirdiği devrime işaret eden Seyyid Hasan Humeyni sözlerini şöyle sürdürdü: İmamın sözleri değil, onun davranışı toplumu derinden etkiledi. İmam çok sade konuşurdu ama kurduğu her cümle insanları derinden etkilerdi. Çünkü söylediği sözlere herkesten önce kendisi amel ederdi. O sadece Allah için konuşurdu ve Allah için yaşardı. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de iman edip salih amel işleyenler için gönüllerde bir sevgi oluşturacağını vaad etmiştir.  İmam Humeyni böyle biriydi.
 
İyi insanlarla arkadaşlık etmenin de eğitimde etkili olduğuna dikkat çeken Seyyid Hasan Humeyni şöyle konuştu: Dini metinlerimizde de bu konu üzerinde ciddiyetle durulmuştur. Karga ile dost olursan seni çöplüğe, bülbülle dost olursan gülistana götürür.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-08-2015 10:10 - 783 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım