Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır'lı Rıza Gül Artık Gazi Sayılacak
MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN aileyi evinde ziyaret etti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-12-2012 12:15 - 1031 Okunma

Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe Karakolu’na 2007’de yapılan terör saldırısında gözleri önünde aynı devreden 8 asker arkadaşını kaybetmesinin yarattığı travmayla akıl sağlığı bozulan ve maddi ve manevi zorluklarla boğuşan Iğdırlı Rıza GÜL, Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın konunun üzerine gitmesi sonucu gazi sayılacak.
    Büyük zorluklarla yaşamına devam eden Rıza GÜL ve ailesini Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Yukarı Çiftlik köyündeki evlerinde ziyaret eden Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, kendilerine sorunlarını meclise taşıyacağını söylemiş ve konuyla ilgilenmek için söz vermişti. Ailenin sorunlarını teker teker dinleyen OĞAN, Iğdır’dan Ankara’ya döndükten sonra bir soru önergesiyle konuyu meclis gündemine taşıdı.
    MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, TBMM Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN tarafından cevaplanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde “şizofreni ve akıl sağlığı bozukluğu” tanısı konulan Rıza Gül’ün, yüzde 80 iş kaybı olduğuna ilişkin raporu olmasına rağmen herhangi bir fiziki yara almadığı için gazi sayılmadığını belirtti. OĞAN, Bakan ŞAHİN’e “Iğdırlı Rıza Gül ve benzer durumda olan vatandaşlarımızın gazi olarak değerlendirilmesine ilişkin ne tür çalışmalar yapmaktasınız?” diyerek konuyla ilgili hangi çalışmaların yapıldığını sordu. Bakan Fatma ŞAHİN ise cevabında “Bahse konu kişinin, askeri hastaneden alınacak psikolojik durumunu tespit eden raporla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na müracaatı halinde sağlık kurulunca yapılan değerlendirme neticesinde malul olduğuna karar verilirse, kişi 2330 sayılı ‘Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’ kapsamında malul kabul edilerek kendisine maaş bağlanır” diyerek Iğdırlı Rıza GÜL’ün “Gazi” unvanı alabileceğini belirtti. ŞAHİN, buna ek olarak, Gazi Sosyal Bakım ve Destek Merkezlerinin kurulacağının da planlandığı cevabında dile getirdi.
    Dr. OĞAN, “Gazilerimiz bizim başımızın tacıdır; ama maalesef hak ettikleri kendilerine verilmiyor. Durumlarının geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımız devam edecek. İktidara nerede yanlış yaptıklarını göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (yeşilığdır)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-12-2012 12:15 - 1031 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım