Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır Müftüsü'nden skandal raporla ilgili açıklama
İddiaları yalanladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
21-10-2013 15:07 - 1919 Okunma

  Iğdır Müftülüğü tarafından hazırlanan bir Rapor’un bazı yayın organlarında ve sosyal medyada yer alması ve farklı şekilde yorumlanması üzerine bir basın açıklaması yapılmasına lüzum görülmüştür diyen Müftü Cüneyt Kulaz şu açıklamada bulundu:

Buna göre; haberlere konu olan raporun hiçbir yerinde Iğdır halkını terörist ve vatan haini olarak nitelendirebilecek bir ifade yer almamakta olup, raporun bir bütün olarak değerlendirilmesi esastır. Kişiler veya guruplar bahse konu raporu amacı dışında ve birbirleri ile anlam bütünlüğü sağlayan paragrafları özelleştirerek ve kendi kişisel yorumlarını katarak, topluma farklı şekilde empoze etmeye çalışmışlardır. İddia edilen yorumlar asılsız ve mesnetsizdir.

Yine aynı raporda Iğdır’ın etnik yapısının göz önünde bulundurularak, Iğdır halkının hısım ve akrabalık bağları ile birlik ve beraberlik içinde yıllardır iç içe yaşadığı ve mezhep olgusunun halkın içinde ayrışmaya ve husumete neden olmadığı da belirtilmektedir. Müftülüğümüzün toplumsal faaliyetlerini de icra ederken, İlimizdeki bu alanda faaliyet gösteren derneklerle ortaklaşa çalıştığı ve iletişim içinde olduğu da söz konusu raporda vurgulanmıştır.

Bu itibarla, anılan raporun lafzı ve ruhu bütün olarak değerlendirildiği takdirde, skandal niteliği taşımayan bir bilgilendirme raporu olduğu anlaşılacaktır.
Basında yer alan açıklamalarda, toplumda sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimi, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmenin kamu güvenliği açısından açık bir tehlike oluşturduğu düşünülmektedir

Toplumda bilgi kirliliğine neden olmamak ve vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi amacıyla kamuoyunun bilgisine sunulur.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
21-10-2013 15:07 - 1919 Okunma
Yorumlar
Alirıza Yeşil kaya tarafıdan 21-10-2013 18:11:35 Tarihinde yazıldı
İtiraz
Selamun Aleyküm ilk önce şunu bildirmek isderim Özellikle cumhiriyet savcılığını göreve davet ediyorum bu gibi bir devlet dairesinde bulunan diyanet işleri başkanlığına bağlı olan ığdırdaki müftünün tutumsuz tavrından raahtsız olduğumu ve görevliler tarafından derhal gerekeni yapmalarını istemekteyim güzel ığdırımızın içinde yaşayan bütün müslümanlar arasında fitne unsuru olucak her türlü söylemi benimsemiyoruz ve bizim müçdehitlerimiz sünnülerle iyi geçinme konuusnda bizlere ve tüm dünya müslümanlara birlik olunuz iftiradan kacınınız fetvası vermekte ancak sözüm ona diyanetteki görevlinin sorumsuz tutumuna bakınız gercekten kınıyorum bu tür sözleri ve eylemleri şia alimlerine iftira eden ve milletimize cahil diyen zihniyetin toplumda fitne cıkararak süriye deki duruma düşürmeye calışanların ne millete nede dine faydası vardır . Umarım gereğı yapılır !.......
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım