Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İhsan Özkes Cami saldırısını TBMM'ye taşıdı
Başbakan yardımcısı İşler ve İçişleri Bakanı'na sorular
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2014 18:50 - 1055 Okunma

 CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e Caferi vatandaşların ibadet ettiği stanbul Esenyurt'taki camiye yapılan saldırıyı sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İşler'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Özkes, İstanbul Esenyurt’ta ağırlıklı olarak Caferi vatandaşların gittiği Muhammediye Camii'nde yangın çıktığını, minberde ve kütüphanede hasar meydana geldiğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e Caferilerin gittiği İstanbul Esenyurt'taki camiye yapılan saldırıyı sordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İşler'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Özkes, şu soruları yöneltti: "Muhammediye Camii’nde çıkan yangının nedenleri nelerdir? Caminin kundaklandığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise camiyi kim ya da kimler kundaklamıştır? Cami imamı Hamza Aydın’ın, Caferi oldukları nedeniyle tehdit edildiği için emniyete başvurmasının ardından konuyla ilgili hangi önlemler alınmıştır? Bu gibi olayların yaşanmasında Tayyip Erdoğan’ın oy uğruna mezhepçilik yapmasının etkisi bulunmakta mıdır? Din ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde vatandaşlarımızın can güvenliği ve huzuru için neler yapılmaktadır? 2002 yılından bugüne kadar kaç ibadethaneye saldırıda bulunulmuştur? Bunların sonuçları hakkında hangi işlemler yapılmıştır?"

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Muhammediye camisiyle ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru öngergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Esenyurt'taki Caferi camisi kim ya da kimler tarafından kundaklanmıştır? Esenyurt'taki Caferi camisi hocası Hamza Aydın'ın polise başvurması ve tutanak tutulmasına rağmen cami neden polis koruması altına alınmamıştır? Esenyurt'taki Caferi camisine 'Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız' tehdidi üzerine tedbir neden alınmamıştır? Alınan güvenlik tedbirleri nelerdir? Esenyurt'taki Caferi camisinin kundaklanması olayının IŞİD örgütü ile bağlantısı var mıdır? Türkiye’de Alevi-Caferi-Şii ve Gayrimüslimlerin ibadethaneleri IŞİD tehdidi altında mıdır? IŞİD’in Şii-Sünni mezhep çatışmasını Türkiye’ye taşıması nasıl engellenecektir? IŞİD örgütü Türkiye’yi ve İstanbul’u hedef göstermiş midir? Türkiye’de kutsal mekanların korunması ile ilgili güvenlik tedbirleri arttırılmış mıdır? Esenyurt'taki saldırıları gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp yargılanması için yapılan çalışmalar nelerdir?"

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2014 18:50 - 1055 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım