Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İlk hac kafilesi 12 Eylül’de yola çıkıyor
Türkiye'den bu yıl 74 bin kişi hacı olacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2013 10:53 - 815 Okunma

 Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları gün saymaya başladı.

Kabe’deki genişletme çalışmalarından dolayı Suudi Arabistan Hac Bakanlığının kota indirimine gitmesinden dolayı ikinci bir kuranın çekildiği 2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için heyecan sürüyor. İlk kafilenin 12 Eylül’de yola çıkacağı kutsal yolculukta son kafile 9 Ekim’de yurttan ayrılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergun Yücel yaptığı açıklamada, hac takvimiyle ilgili çalışmaların Bakanlıklararası Hac Kurulu tarafından belirlendiğini, bu sene Türkiye'den ilk hac kafilesinin 12 Eylül'de yola çıkacağını söyledi. Kafilelerin gidişlerinin 9 Ekim'e kadar devam edeceğini ifade eden Yücel, kutsal topraklardan dönüşlerin 19 Ekim'de başlayacağını ve 10 Kasım'a kadar süreceğini ifade etti.

“Hiçbir hacı kafilemizin Suudi Arabistan'daki kalış süresi 40 günü geçmeyecek. Geçmişte bu 52-56 güne kadar gidiyordu. Bu da bu sene yapılan ilklerden birisidir" diyen Yücel şunları söyledi;

“Türkiye'nin hac kontenjanı 74 bin olarak belirlendi. Ancak Suudi Arabistan'ın hac kotalarında indirime gitmesi nedeniyle bu yıl 59 bin 200 kişi kutsal topraklara gidebilecek. Bu rakamın yüzde 60'lık kısmı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla yüzde 40'ı da şirketlerle hacca gidecek”

550 personele Suudi Arabistan'da eğitim verildi...

Yücel, hacı adaylarına bin 600 personelle hizmet vereceklerini, kafile başkanının yanı sıra her 45 kişiye de bir din görevlisi denk gelecek şekilde planlama yaptıklarını, şirketlerde dahil olmak üzere her kafileye bir bayan irşad görevlisinin de bu sene hacılara hizmet edeceğini vurguladı.

Hacda görev alacak personelin eğitimiyle ilgili de çalışmalar gerçekleştirildiğini, personele birer haftalık seminerler düzenlediklerini ve personelin tamamen hazır hale geldiğini belirten Yücel, "Personelimiz içerisinde daha önce Suudi Arabistan'a gitmemiş, hayatında Kabe'yi görmemiş 550 görevlimiz vardı. Bu personelimizi de ramazan ayı öncesinde 5 günlük özel bir eğitim amacıyla Suudi Arabistan'a götürerek orada ciddi bir eğitim yaptık. Fiilen görevleri tatbik ettiler. Dolu dolu bir eğitim gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2013 10:53 - 815 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım