Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Independent: "IŞİD'in Sonu Geldi!"
Ortadoğu konusunda uzman olan gazeteci Patrick Cockburn, Independent gazetesinde IŞİD'in sonunun geldiğini yazdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-03-2016 08:36 - 602 Okunma

Independent gazetesi yazarı Patrick Cockburn, Rusya'nın Suriye'deki yoğun operasyonları ve ABD öncülüğündeki koalisyonun faaliyetleri sayesinde, IŞİD terör örgütünün son nefesini vereceği anın yaklaştığını yazdı.

"IŞİD eninde sonunda yok edilecek. Çünkü IŞİD, Irak, Suriye ve İslam dünyasının geri kalan kısmında çok sayıdaki düşmanı tarafından güçlü bir baskı altına alınacak" ifadelerini kullanan gazeteci Partrick Cockburn, IŞİD'in kalesi Musul'da serbest kalan kişilerin terör örgütünün askeri ve ekonomik baskı altında olduğunu söylediklerine dikkat çekti.

Para kaynakları yok oluyor, IŞİD'in büyük kayıplar vereceğini ve Türkiye ile bağlantısı kesildiği için dış dünyadan tecrit edildiğini kaydeden Cockburn, "Teröristlerin idari ve ekonomik altyapısı, sürekli bombardıman ve kuşatmalarla yerle bir ediliyor. Öte yandan suç ve yolsuzluk vakalarında artış olduğunu gösteren emareler var. Bu durum, IŞİD'in umutsuz bir şekilde maddi kaynağa ihtiyacı olduğunun en belirgin göstergesi olabilir." ifadelerini kullandı.

Büyük güçlerin desteği şart, Irak ve Suriye orduları ile YPG ve Peşmerge'nin, yakın ve yoğun hava desteği sayesinde IŞİD'e karşı zaferler kazanabileceğini de belirten İngiliz yazar, desteğin devam etmesi gerektiğini şu sözlerle vurguladı: "Muharebeleri kazanabilir ve kentleri kendi kontrolleri altına geçirebilirler. Ancak büyük bir gücün daimi desteği olmadan savaştaki hedeflerinin tamamını gerçekleştiremezler. Halifelik son bulduğunda, Bağdat ve Şam'daki merkezi hükümetler yeniden güçlü hale gelebilir."

Cockburn'e göre, "Kürtler IŞİD sonrası için endişeli. Kürtler, IŞİD ile mücadele sırasında elde ettikleri kazanımları, IŞİD yenilgiye uğratıldıktan sonra kaybetme riskiyle karşı karşıya olup olmayacaklarını merak ediyor."

ABD'nin desteği sayesinde Kürtler'in bu gün daha güçlü bir pozisyona sahip olduklarının altını çizen Cockburn, duyulan endişeyi şu şekilde anlattı: "Kürtler, IŞİD yenilgiye uğratıldıktan sonra desteğin kesilmesinden ve Irak ve Suriye'nin yanı sıra Türkiye ve Suudi Arabistan'daki merkezi yönetimlerin merhametine terk edilmekten korkuyor."

/Yurtgazetesi

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-03-2016 08:36 - 602 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım