Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İngiltere'den Fransa'ya Kıbrıs'ta üs desteği
İngiltere, Fransa'ya IŞİD'e karşı hava operasyonlarında kullanabilmesi için Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif etti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-11-2015 07:18 - 1828 Okunma
İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere Parlamentosu'nun IŞİD'e karşı Suriye'de yürütülecek operasyon konusunu bu hafta oylayacağını, Fransa'ya IŞİD'e karşı hava operasyonlarında kullanabilmesi için Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif ettiklerini bildirdi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Cameron, Elysee Sarayı'nda yaptıkları görüşmenin andından ortak basın toplantısı düzenlediler.
Hollande, AB'nin sınır kontrolleri konusunda taviz vermemesi, Schengen bölgesi sınırları içerisine terörle bağlantılı kişilerin girişinin engellenmesi gerektiğini söyledi.
Fransa'nın Suriye'de IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonlara değinen Hollande, "IŞİD'e mümkün olan en büyük zararı vermek için hava saldırıları yoğunlaşacak" ifadelerini kullandı.
Hollande, Londra ve Paris arasında terörle mücadele konusunda gösterilen ortak çalışmadan da memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
FRANSA'YA ÜS DESTEĞİ
 
İngiltere Başbakanı Cameron ise IŞİD'i Suriye'de vurmanın önemini anladıklarını belirterek, "İngiltere Parlamentosu IŞİD'e karşı Suriye'de yürütülecek operasyon konusunu bu hafta oylayacak" dedi.
Öte yandan Fransa'nın IŞİD'e yönelik Suriye'deki operasyonuna da destek verdiklerinin altını çizen Cameron, "Fransa'ya Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif ettik" diye konuştu.
IŞİD'i sadece Irak'ta vuran İngiltere'de, Suriye'deki IŞİD hedeflerinin de vurulması konusunun Parlamento'ya getirilmesi bir süredir bekleniyor. 
 
Bununla birlikte geçtiğimiz hafta İngiliz donanmasına ait HMS Defender savaş gemisinin, Fransa'nın IŞİD'e karşı hava operasyonlarında kullanacağını duyurduğu Charles De Gaulle uçak gemisine hava savunma desteği vereceği açıklanmıştı.
 
Basra Körfezi'ne gitmesi beklenen Charles De Gaulle gemisine 24 savaş uçağı konuşlandırılabilirken, Fransa'nın halihazırda bölgede Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'de 12 savaş uçağı bulunuyor.
Diğer taraftan Hollande ve Cameron, Elysee Sarayı'ndaki görüşmenin öncesinde, 13 Kasım'daki saldırıda 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonunun önüne gelerek buraya çiçek bıraktılar.
Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen saldırılarda 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı. Paris'te altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 saldırgan ölmüş, saldırıları IŞİD üstlenmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-11-2015 07:18 - 1828 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım