Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İngiltere ve Fransa'dan Yemen operasyonuna destek
ABD'nin desteğini açıklamasının ardından İngiltere ve Fransa da, Suudi Arabistan öncülüğüdeki Körfez ülkelerinin Yemen'e hava saldırısı düzenlemesini desteklediğini duyurdu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-03-2015 14:55 - 834 Okunma
İngiltere, Suudi Arabistan'ın Yemen'e askeri müdahalesini desteklediğini açıkladı. Suudi Arabistan öncülüğündeki Körfez ülkelerinin dün gece 148 savaş uçağıyla Yemen'e hava saldırısı başlatması dünya gündeminde geniş yer tutuyor. 
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın başlattığı Yemen operasyonunun desteklendiği kaydedildi. 
 
FRANSA: HADİ'YE DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR
 
Fransa Dışişleri Bakanlığı, Yemen'deki hükümete ve Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'ye desteklerinin devam ettiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, bazı ülkeler tarafından Yemen'deki Husilere yönelik dün gece başlatılan askeri operasyonların Yemen'in resmi makamlarının talebi üzerine gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Fransa, Yemen hükümetine ve Cumhurbaşkanı Hadi'ye desteğini sürdürmektedir" denildi.
 
Husi milislerinin yürüttüğü istikrarsızlaştırma eylemlerinin güçlü bir şekilde kınandığı belirtilen açıklamada, Husi destekçilerine de bir an önce bu gruptan bağlarını koparmaları ve siyasi sürece dönmeleri çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Fransa, bu endişe verici durum karşısında, Yemen'in istikrarı ve birliğinin yeniden tesis edilmesi için bölgedeki ortaklarıyla dayanışma içindedir" denildi.
 
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından Husiler, başkent Sana’da kontrolü sağlayıp, 6 Şubat'ta da meclisin feshedildiğini duyurmuştu. Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta güneydeki Aden'e gitmiş ve burada cumhurbaşkanlığı görevine devam edeceğini ve Aden'in geçici yönetim merkezi olduğunu açıklamıştı. Husiler, bunun ardından ülkenin güney kesimine doğru ilerlemiş, dün de geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini ele geçirmişti.
 
Cumhurbaşkanı Hadi, son gelişmeler üzerine bu kentteki konutundan ayrılmış, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Arap ülkelerine mektup göndererek, Husilerin ilerleyişinin engellenmesi için askeri müdahale dahil her türlü önlemi almalarını istemişti.
 
Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap ülkeleri de gece Husilere yönelik "Kararlılık fırtınası" adlı hava operasyonunu başlatmıştı. Operasyona Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Mısır ve Fas'ın destek verdiği, ABD'nin istihbarat desteği sağladığı bildirilmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-03-2015 14:55 - 834 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım