Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İngiltere’den Esad’a destek
İngiltere’den Esad’a destek “Esad’ın çökmesini istemiyoruz” diyen İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, “Suriye devletinin kurumları çökerse, istenilen sonuç alınamayacaktır” dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-07-2015 10:46 - 710 Okunma
İngiltere Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda parlamenterlerin dış politikaya ilişkin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye’de “Esad’ın çökmesini değil, siyasi bir geçişin olmasını istediklerini” söyledi. IŞİD’in Irak’ın yanı sıra merkezinin bulunduğu Suriye’de de yenilgiye uğratılmasının önemini vurgulayan Hammond, “Batılı askerleri bu ülkelere sokmak bir çözüm getirmeyecektir. Suriye’de siyasi bir değişim yaşanmasını istiyoruz ve böylece tüm grupların desteklediği meşru bir hükümetin başta olmasını ve bu yönetimin de IŞİD’e karşı mücadele etmesini istiyoruz” dedi. Bunun kolay olmayacağını bildiklerini ifade eden Hammond, bu esnada IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlediklerini ancak sadece hava saldırılarının IŞİD’e son vermeyeceğini herkesin bildiğini dile getirdi. İngiliz Bakan, hava saldırılarının etkisiz olduğunu söylemenin ise doğru olmayacağına işaret ederek, “Hava saldırıları IŞİD’in askeri kapasitesini zayıflatmıştır” ifadesini kullandı.
 
Irak’taki hatalar tekrarlanmasın
Suriye’de Irak’ta yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini her zaman vurguladıklarını söyleyen Hammond, şöyle devam etti: “Suriye devletinin kurumları çökerse, istenilen sonuç alınamayacaktır. İstenilen sonuç, Suriye’de siyasi bir değişikliğin olması ve böylece devletin temel altyapısı korunarak, tüm ılımlı grupların paylaştığı siyasi bir meşruiyetin oluşmasıdır. Dolayısıyla demokratik bir siyasi geçiş sürecinin olmasını istiyoruz. Bu, Suriye’nin çökmesinden daha fazla tercih edilen bir durum olacaktır.”
 
Rusya’dan Suud ve Türkiye’ye çağrı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da kısa bir süre önce Ortadoğu’daki IŞİD tehdidinin ortadan kaldırılması için Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Şam hükümeti birlikte hareket etmesi gerektiğini söylemişti. Rus bakan, “Türkiye ve Suudi Arabistan’ın, kötü ilişkilere sahip olduğu Suriye ile çabalarını birleştirmesinin gerçekçi olmadığının farkındayım. Ancak IŞİD ile mücadele ederken, gerçeklikten ziyade gerekliliğe öncelik verilerek hareket edilmeli” demişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-07-2015 10:46 - 710 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım