Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak Arap Aşiretleri Suriye’nin Yanındayız
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 18:22 - 1007 Okunma

 Irak Arap Kabile ve Aşiretleri, yönetim, ordu ve halk olarak Suriye’nin savunduğu Araplık ilkelerini savunan Suriye'nin yanında mutlak surette durduklarını belirttiler.

Arap kabile, aşiret ve boyları Bağdat’ta Suriye Büyükelçiliğine ziyaretlerinde, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan, Amerika ve Batının Suriye'nin içişlerine müdahaleleriyle fitneyi körüklemeleri ve Suriye halkını birbirine düşürme girişimlerini kınadılar.

Irak aşiretleri ulusal kompleksi başkanı Settar Vaili, yönetim, ordu ve halk olarak Suriye'nin İsrail varlığı ile batı Amerikan komplolarına karşı koymada oynadığı önemli rolünü belirterek, terör ve teröristlere karşı koymada Suriye Arap Ordusunun kahramanlıklarını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Vaili Arap kurulunu, komplocu tutumlarını ve ümmetin tarihi düşmanları önünde diz çökmesini yeniden gözden geçirmeye çağırdı.

Vaili ayrıca, Türkiye Başbakanı Receb Tayyip Erdoğan’ı Araplara karşı izlediği komplocu tutumlarından geri adım atmaya davet ederek, Türk halkının bu tutumlarını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Kendi yönünden Kaysi aşireti liderlerinden Şeyh Alaa el-Kaysi, zaferin geleceğinden emin olduğunu ifade ederek Suriye halkını ülkelerinin maruz kaldığı büyük küresel komploya karşı koymada yönetimi ve ordusuyla bir olmaya çağırdı.

Arap Şummar aşireti liderlerinden şeyh Macid Şummari, Suriye yönetimi ve halkının Irak halkının geçtiği bütün zor şartlarda verdiği büyük ödünleri, milyonlarca Iraklıya kucak açması ve onurlu bir şekilde yaşamaları için sağladığı iyi hayat koşullarını hatırlatarak, Suriye'nin başını çektiği ulusal yolun asaletinin bir örneği olduğunu ifade etti.

Arap Şummar aşireti liderlerinden şeyh Macid Şummari, Suriye yönetimi ve halkının Irak halkının geçtiği bütün zor şartlarda verdiği büyük ödünleri, milyonlarca Iraklıya kucak açması ve onurlu bir şekilde yaşamaları için sağladığı iyi hayat koşullarını hatırlatarak, Suriye'nin başını çektiği ulusal yolun asaletinin bir örneği olduğunu ifade etti.20130516-144923.jpg

Kendi yönünden Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Sattam Cedaan el-Dendah ziyaret ardından düzenlenen basın toplantısında, bu asil duruşları kanalıyla onur, ihtişam ve kader ortaklığını belirttikleri duruşlarından dolayı Irak’taki kabilelere şükranlarını ve memnuniyetini dile getirdi.

El-Dendah, Irak ile Suriye halkları arasındaki ulusal ilişkilerin ayrılamaz derecede güçlü, aynı tarih aynı dil aynı kan aynı kültür, tek bir insani mesaj ve tek bir uygarlıktan yoğrulduklarını belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 18:22 - 1007 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım