Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak heyeti Cumhurbaşkanı'yla görüştü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2013 18:01 - 730 Okunma

  Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak ile ilgili en samimi temennisinin; iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgede hak ettiği yeri alması olduğunu ifade etti.



Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in resmî davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Usame Abdülaziz El Nuceyfi ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul etti.

“IRAK HALKININ ÇEKTİĞİ ACILARI GÖNÜLDEN PAYLAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, Irak halkının bütün kesimlerinden ve siyasi yelpazedeki tüm partilerin temsilcilerinden oluşan bu kompozisyondaki heyeti kabul etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. İki komşu ülke olan Türkiye ile Irak arasında köklü dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağları bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, ikili ilişkilerin temelinde bulunan asıl faktörün bu olduğuna dikkat çekti. Irak’ta son dönemde yaşanan terör saldırılarından büyük üzüntü duyulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Irak halkının çektiği acıların gönülden paylaşıldığını ifade etti. En samimi temennisinin; Irak’ın iç barışını sağlamış, birlik ve bütünlüğünü pekiştirmiş, istikrarlı, müreffeh ve itibarlı bir ülke olarak bölgede hak ettiği yeri alması olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, Irak’ın hâlihazırda yaşamakta olduğu sorunları aşacağına samimiyetle inandığını kaydetti.

HEYET ÜYELERİNDEN ORTAK VE PARLAK BİR GELECEK VURGUSU

Meclis Başkanı Nuceyfi ve Iraklı milletvekilleri ise kabulde, Türkiye'ye ayak bastıkları andan itibaren kendilerine gösterilen yakınlık ve sıcak misafirperverlik için müteşekkir olduklarını söylediler. Heyet üyeleri ayrıca, iki ülke arasında tarihî ve coğrafi bağların çok kuvvetli olduğunu, Irak ve Türkiye halkları arasındaki kardeşlik bağları bulunduğunu, bu açıdan Türkiye ile ilişkilerin en üst düzeyde olması gerektiğine inandıklarını vurguladılar. İki ülkenin ortak ve parlak bir geleceği birlikte inşa etmesini istediklerini belirten heyet üyeleri, bütün siyasi gruplardan temsilcilerin yer aldığı kalabalık bir heyetle Türkiye’ye gerçekleştirmekte oldukları ziyaretin, bunun müşahhas bir göstergesi olduğunu dile getirdiler.


HEYET ÜYELERİ

Heyet; Kanun Devleti Koalisyonu'nun (Başbakan Maliki'nin partisi) Irak Meclisi'ndeki Grup Başkanı Halid Atiye, Kürt Listesi Grup Başkanı Fuad Masum ile Irak'ın İçişleri ve Maliye eski Bakanı (Irak İslam Yüksek Konseyi üyesi) Bakir Cabr Solag'ın da aralarında bulunduğu Şii, Sünni, Kürt, Türkmen ve Hristiyan 14 milletvekilinden oluşmaktadır.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2013 18:01 - 730 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım