Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak ve Türkiye'den ortak dayanışma mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, dünkü görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-01-2019 09:40 - 858 Okunma
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, dünkü görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
 Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluşturur." dedi.
 
Irak’ın terör örgütü DEAŞ’a karşı verdiği ve tüm dünyaca taktirle karşılanan mücadeleden muzaffer çıktığını ancak bedelinin ağır olduğunu kaydeden Erdoğan, “Tarihi ve medeniyeti birçok yerlerde yerle yeksan ettiler. Binlerce Iraklı kardeşimiz şehit oldu. Türkiye bu zorlu mücadelesinde Irak’a güçlü bir destek vermiştir. DEAŞ ile mücadele esnasında şehit düşen kardeşlerimize rahmet diliyorum. Irak’ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluşturur. Türkiye, Irak’ın istikrar ve yeniden imarına yönelik çabalarına her türlü katkıyı yapmaya hazırdır. Ticari ilişkilerimizde gıda, ilaç, tekstil, her alanda her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni hükümetin kapsayıcı politikalarla tüm Irak halkının refah ve esenliğini sağlaması en büyük temennimizdir. Irak’ın kendi ayakları üzerinde durması bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından da son derece önemlidir. Berham Salih’in bu çabaları ile bu konuda başarı sağlanacağına inanıyorum. Irak’taki seçimler ve hükümet kurma süreci nedeniyle geçtiğimiz yıl YDSK toplantısını yapamadık. Konseyin 4. toplantısını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Irak’ın yeniden imarı için Kuveyt’te düzenlenen konferansta 5 milyar dolarlık kredi taahhüt etmiştik. Bu taahhüdümüzü hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı hızlandırdık. Az önce yaptığımız toplantıda bunu aramızda görüştük. Çatışmalardan zarar gören yerlerin imarı başta olmak üzere Irak’taki alt yapı ve kalkınma projelerine katkı sağlamaya hazırız” şeklinde konuştu. 
 
 Erdoğan'ın ardından konuşan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, "Türkiye ile ilişkilerimiz, omuz omuza tam dayanışmaya sahne olacaktır." ifadelerini kullandı. Salihi, Her alanda iş birliği için Türkiye'ye geldik” dedi. 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-01-2019 09:40 - 858 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım