Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
“Irak’ta Kürdistan devleti kurulabilir”
ABD’nin yeni Genelkurmay Başkanı olması beklenen General Joseph Dunford, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere 2 devlete bölünebileceğini söyledi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2015 08:40 - 681 Okunma
ABD’nin yeni Genelkurmay Başkanı olması beklenen General Joseph Dunford, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere 2 devlete bölünebileceğini söyledi.
 
Bir Sünni devletin oluşmasını tasavvur edemediğini kaydeden Dunford, Kürtlere silah sevkiyatında da sorun olmadığını belirtti.  
 
ABD’nin yeni Genelkurmay Başkanı olması beklenen General Joseph Dunford, ataması ile ilgili Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde düzenlenen oturum sırasında Irak’ın Kürt ve Şii olmak üzere iki devlete bölünmesini tasavvur edebileceğini ancak bir Sünni devletin oluşmasını tasavvur etmede zorlandığını ifade etti. General Dunford, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’ndeki onay duruşması sırasında “Benim perspektifim açısından Irak’ta iki devlet tasavvur edebilirim” şeklinde konuştu. Buna karşın Dunford “Sünniler açısından pek kaynak olmayacağı için üçüncü ayrı bir devleti tasavvur etmede zorlanıyorum” şeklinde konuştu. Senatörlerin sorularını yanıtlayan Dunford  “Samimi olarak, saf ekonomik, kaynak ve yönetim açılarından Şiiler ve Kürtler’in, ayrı devletleri kurma konusunda Sünniler’e göre çok daha donatılmış olduklarını düşünüyorum” karşılığını verdi. Joseph Dunford, Rudaw tarafından yansıtılan oturum sırasında Kürtlerin Bağdat üzerinden zamanında ABD’den silah alıp almadıklarının sorulması üzerine de silahların sevkiyatındaki gecikmeler sorununun çözüldüğünü sandığını belirtti. Silah konusunun çok önemli olduğu için atamasının onaylanması durumunda meseleyi bizzat takip edeceğini vurgulayan Dunford, “Aslında oraya (Kürt Bölgesi) giderek ziyarette bulunacağım ve sahadaki olgulara dayanarak kendi değerlendirmemi yapacağım” diye ekledi.
 
Dunford bir soru üzerine,  “Ukrayna ve diğer yerlerde yaşanan olaylar, bugün mevcut tehdide, yani Rusya’nın hiper tehdidine karşı caydırma ve misilleme sistemini yenilememiz gerektiğini gösteriyor. Rus hiper tehdidi, siyasi araçları ve bu ülkelerde ayrılıkçıları destekleme yoluyla geleneksel olmayan savaş yöntemlerini birleştirmekte” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2015 08:40 - 681 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım