Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran Ajanları Güdümlü Medyanın Hayali
PKK ve PEJAK'ın arkasında kim var Türk halkı iyi biliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-09-2012 14:52 - 1015 Okunma

 

Bu oyunun bir parçası
Milli Gazete'ye konuşan  İranlı bir üst düzey Askeri İstihbarat Yetkilisi, Iğdır'da yakalanan şahısların PKK ile ilişkilendirilerek son 5 yılda iyi derecede gelişen Türkiye-İran ilişkilerinin kötüleşmesini isteyenlerin planlı bir oyunu olduğunu söyledi. Iğdır gibi küçük bir yerde ajanların istedikleri gibi dolaşmasının imkansız olduğunu ve bunun istihbarat için çok anlamsız olduğunu da söyleyen İranlı Yetkili, "Sadece bu yönüyle bile düşünülse bunun tamamen bir oyunun parçası olduğu gözükecektir. Hem Türkiye hem İran bu tür olaylar karşısında üstün aklını kullanmalıdır" açıklamasında bulundu.
 
PKK ortak düşmanımız
Suriye konusunu fırsat bilen bazı ülkeler ve onların uzantılarının Türkiye ile İran arasını eskiden olduğu gibi yeniden bozmaya çalıştığına dikkatleri çeken İranlı Üst Düzey Yetkili, Türkiye'de bazı grupların ABD ve İsrail ile olan ilişkileri onları bu yöne sevk ederek bu tarz haberlere imza atmalarına sebebiyet verdiğini de açıkladı. Yetkili, internet aracılığıyla servis ettikleri görüntüler ile Türk Halkı'nı İran'a karşı olumsuz düşünmeye sevk etmek için bu oyunun hazırlandığını söyleyerek,  "PKK ve PJAK'ın arkasında kimin ve kimlerin olduğunu Türk halkının bildiği gibi biz de çok iyi biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
İddia doğruysa iran halkına nasıl anlatacak!
Görüştüğümüz İranlı Üst Düzey Askeri Yetkili, Iğdır'da yakalanan şahıslarla ilişkin Türk Medyası'nda yer alan haberlerin ABD hayranlığından kaynaklandığını ve bunu iyi giden İran-Türkiye ilişkilerini zedelemek için tasarlandığını kaydederek, "Varsayalım bu iddia doğru. O zaman kendi topraklarında PJAK-PKK'yı yok eden. Bu teröristler ile yapılan çatışmalarda askerlerini şehit veren bir ülke, kendi halkına bu ilişkiyi nasıl anlatacak. Tam tersini düşünelim. İran'da PKK ile ilişkili böyle Türk ajanlar yakalanmış olsa o zaman Türkiye kendi halkına bunu nasıl izah edecek, nasıl anlatacak. Demek oluyor ki, bu tamamen bir hayalin ürünü. Böyle bir şey yok" diye konuştu.
 
Gerçek dışı ve abartılı ifadeler
Iğdır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İranlı ajanlar konusunda medyada abartılı ve mesnetsiz ifadeler kullanıldığı bildirildi.
 
Iğdır'da 19 Ağustos günü yapılan operasyonda ellerinde dijital veri kaydedici cihazlarla yakalanan 2'si İranlı 3 kişinin tutuklanmasının ardından 28 Ağustos'ta 9 Türk vatandaşına yönelik operasyon yapıldığına işaret eden Valilik, yaptığı basın açıklamasında "Yakalanan şahıslarla ilgili olarak basında çıkan haberlerde, gerek mezhep gerekse etnik köken yönüyle bir seçicilik yapıldığına dair gerçek dışı ve abartılı ifadelerin yer aldığı görülmüştür....Yakalanan şahıslar 31 Ağustos günü Erzurum Cumhuriyet başsavcılığına çıkarılmış, cumhuriyet başsavcılığındaki sorgusundan sonra 1 şahıs serbest bırakılmış 8 şahıs tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmiştir.
 
Şahısların mahkemedeki sorgulamaları sonucunda 7 şahıs tutuklanmış, 1 şahıs serbest bırakılmıştır. Sonuç olarak; basında yer alan haberlerin etnik yapı ve mezhep yönüyle gerçeği yansıtmadığı ve mesnetsiz olduğu hususları kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullanmıştı. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-09-2012 14:52 - 1015 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım