Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran'dan Türkiye ve Suriye'ye yönelik açıklamalar
IŞİD, ABD ve İsrail ile ilgili değerlendirmeler..
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-10-2014 09:33 - 907 Okunma

Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullahiyan:
- “İran İslam Cumhuriyeti, müttefiklerini himaye gerekli olduğunda uluslararası yasalar çerçevesinde her türlü girişimde bulunacaktır”

TAHRAN – İran, müttefiklerini desteklemek için gerekli her türlü adımı uluslararası yasalar çerçevesinde atacağını bildirdi.

    İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Terörizme Karşı Uluslararası Koalisyon” konulu toplantıda tekfirci terör örgütü IŞİD, ABD ve İsrail ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 IŞİD ve diğer terör örgütlerinin barış ve huzur için tehdit olduğunu belirten Abdullahiyan, terör örgütlerini destekleyen ülkeleri bu konuda uyardıklarını hatırlattı.

  Terörizmin ve teröristlerin, onları destekleyenlerin de kontrolünden çıktığına dikkati çeken Abdullahiyan, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e yönelik operasyonlarını da samimi bulmadıklarını söyledi.

 Abdullahiyan, teröristlerin bölgede siyasi dengeleri bozmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

  Terörizmle mücadele bahanesiyle Suriye'de rejimi devirmeye yönelik girişimleri yakından takip ettiklerini de anlatan Abdullahiyan, “Bu konuda gerekli mesajları ABD'ye illettik. Bunun onlar için hem de Siyonist rejim için tahmin bile edilemeyecek sonuçları olur” dedi.

Bölgede olup bitenlerin İran'ın güvenliğini yakından ilgilendirdiğini belirten Abdullahiyan, “Teröristlerin, Suriye aleyhindeki her türlü eylemine ciddi bir şekilde karşılık vereceğiz” diye konuştu.

  IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin bölgedeki bazı ülkeler ile uluslararası odakların himayesinde ortaya çıktığına dikkati çeken Abdullahiyan, terörizmle mücadelede sonuç alınabilmesi için uluslararası yasaların dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Bölgedeki son gelişmelerde Türkiye'nin rolüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Abdullahiyan şunları kaydetti:

  “Bölgedeki dostlarımızla, Türkiye de dahil, Suriye ve diğer bazı konularda görüş farklılıklarımız var. Türkiye, 'Beşar Esad mutlaka gitmeli' diyor. Biz de Türk ve bölgedeki diğer dostlarımıza diyoruz ki, Beşar Esad'ın kalması bizi, sizi ve ABD'yi ilgilendirmez. Bu konudaki karar Suriye halkına bırakılmalı.”

  Abdullahiyan, Suriye konusundaki mesaj ve uyarılarını farklı kanallarla Amerikalı yetkililere ilettiklerini söyledi.

  Irak ve Suriye'de 'oldubittiyle' köklü değişiklikler yapmaya çalışmanın tahmin edilemeyecek sonuçlar doğuracağını vurgulayan Abdullahiyan, “İran İslam Cumhuriyeti, müttefiklerini himaye gerekli olduğunda uluslararası yasalar çerçevesinde her türlü girişimde bulunacaktır” ifadesini kullandı.

  Abdullahiyan, bölgedeki sorunların yine bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğine dair ülkesinin resmi görüşünü sözlerine ekledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-10-2014 09:33 - 907 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım