Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran ve Şiilik aleyhine TV kuralım
Arabistan’ın bir önceki dışişleri bakanı ‘‘Suud el Faysal’’ kral Abdullah’a yazdığı gizli mektupta, Mısır’da tesis edilecek İran ve Şii karşıtı gazete ve televizyon için bütçe ayırmasını istiyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2015 09:47 - 622 Okunma
WikiLeaks belgeleri Suudi Arabistan’ın medya ağına, İran ve Şiilik aleyhtarı tebliğ be propaganda için yayın yapmalarını istediğini gözler önüne seriyor.
 
Suudi Arabistan’ın ölen kralı ‘‘Abdullah b. Abdulaziz’’ WikiLeaks’ın 883 ve 2166 nolu gizli belgelerinde ‘‘RTÜK’’ten İran’ın itirazlarına aldırış etmeksizin, İran’ın bölgedeki imajını zedeleyen programlar üretmelerine devam etmelerini istiyor.
 
Paylaşılan WikiLeaks belgelerinde Arabistan medyasından bunları yaparken, İran’ın içişlerine ve üst düzey yöneticilere hakaret etmeden yerine getirmeleri isteniyor.
 
Suudi Arabistan’ın eski dişşileri bakanı ‘‘Suud el Faysal’’ Suudi Arabistan kralına İran’ın Riyad’da bulunan büyükelçiği tarafından Arabistanda İran aleyhine yayımlanan haberlere itiraz ettiğini şu sözlerle dile getiriyor: İran medyasının Suudi Arabistan yönetimi ve siyasi şahsiyetleri hakkındaki tavrı iyiye doğru gitmemekle birlikte dahada ateşli bir vaziyet almıştır.
 
Şii aleyhtarı tv kanalı için bütçe ayrıldı
 
WikiLeaks belgelerinden birdiğeriyse Mısır’da kurulacak İran ve Şiilik aleyhtarı gazete ve televizyon kanalı için ödenek ayrılması.
 
Arabistan’ın bir önceki dışişleri bakanı ‘‘Suud el Faysal’’ kral Abdullah’a yazdığı gizli mektupta, Mısır’da tesis edilecek İran ve Şii karşıtı gazete ve televizyon için bütçe ayırmasını istiyor. Suud el Faysal bu kararı Suudi Arabistan’ın Kahire büyükelçisinin ‘‘Mustafa Bikri’’ adında bir gazetecinin isteği üzerine aldığını belirtiyor.
 
‘‘Mustafa Bikri’’ zamanın Mısır genelkurmaybaşkanı olan ‘‘Abdulfettah Sisi’’ye yakınlığıyla tanınan bir gazeteci. ‘‘Mustafa Bikri’’ Kahire’de Suudi Arabistan büyükelçisiyle yaptığı görüşme esnasında, İran’ın artan nüfuzunu önlemek için haftalık yayımlanan dergisinin, İran aleyhine çalışacak bir gazete ve televizyona dönüşmesi için finans sağlaması gerektiğini söylüyor. ‘‘Bikri’’ bu iş için birçok Mısırlı gazeteciyi istihdam ettiğini belirtiyor.
 
Suudi Arabistan, İran Kanallarının Yayını Önlemek İçin Çaba sarfediyor
 
Suudi Arabistan İran’ın uydudan yayın yapan kanallarını engellemek için büyük uğraşı sarfetmiş.
 
WikiLeaks belgeleri, Suudi Arabistan dışişleri bakanlığının İran’ın uydu frakanslarını bozmak ve parazitoluşturmak için çok yoğun bir çaba içerisine girdiğini gösteriyor.
 
Yayımlanan belgelerden birindeyse, Suudi Arabistan’ın bir önceki kralının ‘‘El Alem’’ haber kanalının Arapsat uydusundan çıkarılması için emir verdiğide gözden kaçmıyor.
 
abna
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-06-2015 09:47 - 622 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım