Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran’ın yeni uydusu “Fecr” dünya yörüngesinde
-İran İslam Cumhuriyet’inin dördüncü milli uydusu olan ” Fecr ” Milli Sefir uydu taşıyıcı füzeyle birlikte ” Ya Muhammed Resulullah ” koduyla fırlatıldı veyörüngesine yerleşti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-02-2015 14:27 - 700 Okunma
İran’ın yeni uydusu “Fecr” dünya yörüngesinde
 
 Savunma Bakanlığı genel bilgi bölümünden verilen bilgiye göre Şafakta On Gün yıl dönümü ve teknoloji gününde Savunma Bakanlığı uydu üretim birimi yetkilileri tarafından İslam Dünyasında ilk uydu fırlatan unvanıyla ve İran elektronik sanayisi de ülkede ilk uydu üreten unvanıyla Allah-u Ekber nidaları ve mübarek ” Ya Muhammed Resulullah ” koduyla İran’ın dördüncü uydu alıcısı Fecr başarı ile fırlatıldı ve yörüngesine yerleştirildi.
 
İran Cumhurbaşkanı uydunun fırlatılışı emrini verdi ve fırlatılıştan sonra elde edilen başarıdan dolayı İranlı bilim adamları tebrik ederek İran’ın bu başarılı adımı ile yeni bir aşamaya gelindiğini belirtti. 
 
İranlı komutanlardan biri tarafından da bu değerli başarıdan dolayı İran halkı tebrik edilerek bu başarının bilim adamlarının halishâne ve üstün çabalarının, araştırma merkezlerinin ve elektronik sanayisinin araştırmalarının bir sonucu olduğunu belirterek bu durumun ülkenin teknoloji alanındaki yükselişi olduğunu açıkladı.
 
Bu Komutan ayrıca milli uydu Fecrin getirilerinden diğerlerini de şöyle sıraladı:
 
Bu başarı sonucunda ulusal alanda uydu fırlatma vesilesiyle uzay hizmet alanına giriş imkanı sağlamıştır. Milli imkanlardan faydanılarak bilim ve teknoloji alanında ve karmaşık uzay araçlarının yapımında ciddi bilgiler elde edilmiştir. 
 
Savunma Bakanı tarafından yapılan bu hizmetin bu alanda ülkenin uzay araştırmacılarının çeşitli alanlarda özellikle İran elektronik sanayisi alanındaki üstün çabalarının sonucu olduğunu belirterek ülkenin uzay teknolojisi alanındaki başarısını İslam İnkilabı’nın en büyük getirisi olduğunu açıkladı. 
 
Komutanlar konuşmalarının sonunda Allah’ın yardımı ile hava teknolojisi alanında İran halkının ve gençlerinin çabalarıyla yakın zamanda yeni gelişmelerin haberinin verileceğini belirttiler.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-02-2015 14:27 - 700 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım