Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD'e Karşı Yeni Bir Cephe Daha Açıldı!
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Pentagon'da yapılan ortak basın toplantısında IŞİD terör örgütü ile mücadele konusunda bir basın toplantısı düzenledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-03-2016 08:33 - 511 Okunma

ABD Savunma Bakanlığı-Pentagon'da toplanan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, IŞİD terör örgütü ile mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi.

IŞİD'le mücadelede yeni yollar aradıkları söyleyen Carter, sanal alemde IŞİD terör örgütüne karşı yeni bir mücadele başlattıklarını açıkladı.

IŞİD'le mücadelede sadece sahada yapılan askeri operasyonların değil, aynı zamanda "siber araçların" kullanıldığı sanal savaşın da önemli olduğuna işaret eden Carter, "IŞİD'e karşı sanal alemde başlattığımız siber savaş, örgütün iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyecek" ifadesini kullandı.

Carter, "siber stratejinin" başarılı olmasının IŞİD'i daha eski iletişim teknolojilerini kullanmaya iteceğini ve bunun da ABD'nin ilgili güvenlik kurumlarınca daha kolay zaafiyete uğratılabileceğini dile getirdi.

'TAKTİKSEL ZAAFİYETE UĞRATACAK'

General Dunford da siber savaş taktiklerinin IŞİD'te sürpriz etkisi meydana getirerek örgütü zayıf bırakacağını ve taktiksel zaafiyete uğratacağını belirtti.

Dunford, "IŞİD'i hem fiziksel hem de sanal olarak izole etmeye ve örgütün iletişim kanallarını daraltmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Carter, ABD destekli yerel güçlerin Suriye'nin Şeddadi kentini kısa süre önce IŞİD'ten geri aldığını ve bu vesileyle IŞİD'in "şehirdeki suç yapılanması" hakkında artık bilgi sahibi olabileceklerini ifade etti.

Özellikle petrol yatakları açısından çok zengin kentin IŞİD'in elinden geri alınmasını "Musul ve Rakka'ya giden yolda kritik bir adım" olarak tanımlayan Carter, kentin stratejik önemine işaret etti.

MUSUL OPERASYONU BAŞLADI

Musul'un IŞİD'ten geri alınması için çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve artık operasyonların başlama noktasına geldiğini ifade eden Carter, "İnanıyorum ki Ramadi'de olduğu gibi Irak güçleri şehri IŞİD'ten geri alacaktır" açıklamasında bulundu.

Musul operasyonu için Irak hükümetine ve ordusuna daha fazla destek sağladıklarını belirten Dunford, Musul operasyonunun aslında başladığını, şehirdeki IŞİD militanlarını dışarıdan izole etmek için çalıştıklarını söyledi.

İTALYA'DAN LİBYA İÇİN KOALİSYON ÖNERİSİ

Libya'daki IŞİD militanlarına karşı da hava operasyonları düzenleyecek bir koalisyonun oluşturulması ihtimalinin sorulması üzerine Carter, İtalya'nın bu tür bir koalisyona öncülük yapmayı önerdiğini ve ABD'nin de gerekli desteği sağlayabileceğini belirtti.

Detaya girmeyen Carter, mevcut durumda hava operasyonlarını sürdüreceklerini ve Libya'da bir hükümetin kurulmasını beklediklerini ifade etti.

Şubat ayı başında Carter, Pentagon'un 2017'de siber güvenlik için 7 milyar dolar harcama yapmayı planladığını söylemişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-03-2016 08:33 - 511 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım