Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD'e katılan Türklerin isimlerini açıkladı
IŞİD havzaları
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2014 06:16 - 985 Okunma

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, IŞİD’in Türkiye’de ağırlıklı olarak faaliyet yürüttüğü bölgeleri ve 2012 yılından bu yana Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybeden IŞİD savaşçısı 90 gencin takma isimlerini açıkladı.

Ankara- 27 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında IŞİD’in Konya’daki yapılanması ve faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunup, emniyet ve hükümeti uyardığını belirten Kart, 1 Eylül’de Konya Emniyeti’nce yapılan açıklamada, kendisine, “sansasyonel amaçlı açıklama yapma” suçlamasının yöneltildğini ifade etti. Sansasyon ve hasamet yoluyla siyaset anlayışına hiçbir zaman tenezzül etmediğini vurgulayan Kart, eline ulaşan yeni bilgilerin kritik tablonun Konya ile sınırlı olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

IŞİD havzaları

Kart, ardından elindeki verileri basın mensuplarıyla paylaştı. Kart, IŞİD’in Türkiye’de ağırlıklı olarak faaliyet göstergi bölgeleri şöyle sıraladı:  “Adapazarı Havzasında (Gebze, Yalova, Karamürsel, Adapazarı Merkez, İzmit Merkez ağırlıklı),  Konya Havzası; (Kırıkkale, Kırşehir ve civarı), Bingöl, adıyaman, Diyarbakır bölgesi, Adana ve civarı, İstanbul (Sultanbeyli ve otogar civarı), Ankara (Hacı Bayram civarı) ve Bursa.

Kart, “Katılımların yüzde 10-15 seviyesindeki bölümünün daha evvelden, ‘cihad hareketleriyle bağlı’ olarak, Afganistan, Çeçenistan, Bosna gibi bölgelerde çatışmalara katılanlardan oluştuğu anlaşılmaktadır. Katılımların ikinci yönteminin; vakıf, dernek, medreseler ve küçük-küçük örgütlenmeler üzerinden yapıldığı görülmektedir. Üçüncü yöntem ise; seyyar ve gezen ekipler yoluyla, farklı bölgelerden toplayıp, belli merkezlere yönlendirme yoluyla gerçekleştirilmektedir” dedi. Söz konusu vakıf, dernek ve merkezlerin kamuoyunun malumu olduğunu ifade eden Kart, “Emniyet’in bu isimlere ulaşmamış olmasını tasavvur edemiyoruz. Ya doğrudan himaye ya da acz ve sorumsuzluk olarak ifade edilebilecek bir tablo söz konusudur. Hükümet, bu sürece açıklama getirmek zorundadır” diye konuştu. IŞİD’e katılımların önce Özgür Suriye ordusuna, daha sonra Nusret yapılanmasına ve son 1 yılda ise ağırlıklı olarak IŞİD’e katılım şeklinde tezahür ettiğini anlatan Kart, Suriye’deki çatışmalara katılıp 2012 yılından bu yana hayatını kaybeden 90 gence ilişkin dağıttığı bilgilerin akademik bir çalışmaya dayalı olduğunu, alan bilgileriyle bağlantılı olarak hazırlandığını belirtti.

‘Devlet neredeydi?’
Kart, “Dağıttığımız bilgilerden de görüleceği üzere, Türkiye’nin her bölgesinden, ancak ağırlıklı olarak yukarıda sözü edilen bölgelerden katılan gençlerden 90 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu kişilerin nerede, hangi Merkezde eğitildikleri bilinmektedir. Sorun şudur; bu gelişmeler yaşanırken, devlet neredeydi? Üstünü örterek, görmezden gelerek IŞİD gerçeğini yok edemeyiz” diye konuştu. (Milliyet)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2014 06:16 - 985 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım