Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İslam ülkelerini mikro devletçiklere bölmek istiyorlar
Yabancı eller aramızı açmak için uğraşıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-05-2013 09:03 - 1017 Okunma

 
  İki ay önce göreve başlayan İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, ilk ziyaretini Saadet Partisi’ne gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tarafından kabul edilen İranlı Büyükelçi Bikdeli, Suriye’deki sorunun çözümü için İslam ülkelerinin birlikteliğini vurguladı.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen kabulde Kamalak, İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiğine işaret etti. Kamalak, “Küresel emperyalizm İslam coğrafyasını daha da parçalamak için iki farklılığı öne çıkarmaktadır. Bunlardan biri mezhep farklılığı diğeri ise ırki farklılık. İslami açıdan bunlar farklılık sayılmaz. Irkı bakımdan da farklı sayılmaz çünkü üstünlük takvadadır. Mezhep farklılığı da bir bölücülüğe sebep olmamalıdır. Çünkü temel değerlerimiz aynıdır. Şii-Sünni olsun hepsinin Rabbi bir, Peygamberimiz, kitabımız, kıblemiz birdir. Küresel emperyalizm, insi ve cinsi şeytanlar da  boş durmayacaktır. Onlarda İslam alemini kabile devletlerine, mikro devletçiklere bölmek için gece-gündüz çalışacaklardır. Müslümanlar da kitap ve sünnete uygun biçimde görevlerini yaptıkları takdirde hiç şüphesiz ki zafer Müslümanların olacaktır” dedi.

Hem Türkiye hem de İran’a büyük görevler düştüğünü ifade eden Kamalak, “Çünkü bu iki kardeş ülke hem Ortadoğu’nun hem de İslam aleminin önde gelen iki devletini oluşturmaktadır” dedi. Kamalak’ın ‘burada kendi evinizdesiniz, ülkelerimiz arasında sınırlar bulunsa da gönüllerimiz arasında bir sınır yoktur. Çünkü bizler kardeşleriz’ diyerek sözü bıraktığı İran’ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli,  Erbakan’ın anmadan geçemeyeceğini söyledi. Bikdeli, “Erbakan’ın İslam ülkelerinin arasındaki ilişkilerin gelişmesi için yaptığı çabalar göz ardı edilemez. Bir kez daha Cenab-ı Hak’tan kendisine rahmet diliyorum” dedi.

Hz. Peygamber’in Risaleti doğrultusunda hareket etmeliyiz

“Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki İslam alemi için çok büyük bir önem arz ediyor” diyen Büyükelçi Bikdeli, her zaman olduğu gibi bu dönem daha da çok Hz. Peygamber’in risaleti doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini söyledi.  Bikdeli, “İnşallah bu tarihi geçiş döneminde gerçek bir İslam birliğinin kurma adına elimizden geleni yapmalıyız. Birçok İslam ülkesi şu anda çeşitli gelişmelerle meşguldür. Bunların çoğu da tasvip edilecek gelişmeler değildir. Bazıları ne yazık ki bardağın boş tarafına bakmaktadır. Allah’ın ayetlerine inanır ve sarılırsak tam bir İslam birliğini kuracağız” dedi.

Dünyadaki İslami uyanışın karşısında da düşmanların olduğuna dikkatleri çeken Bikdeli, “Düşmanların elindeki en büyük güç Müslümanlar arasında ayrılık yapmaktır. Çok açıktır ki Hak cephesi İslam birliğinden yanadır, batıl ve şeytan cephesi de kesinlikle Müslümanların arasına nifak sokmaktadır. İran ve Türkiye İslam dünyasının iki önemli kutbudur. İslam aleminin birlikteliği için büyük işler yapabilirler. Bu gün gizli eller ülkelerimizin arasını açmakla meşguldür ve nifak sokmaya çalışıyorlar” dedi.

Yabancı eller aramızı açmak için uğraşıyor

“Mezhep ve etnik sorunlar sadece bizim ülkelerimizde değil dünyanın diğer ülkelerinde de olan sorunlardır” diyen Büyükelçi, “Bizim ülkelerimizde yabancı eller aramızı açmak için uğraşıyor. Elde ettikleri her bahaneden kendi menfaatleri doğrultusunda yararlanmaktadırlar” dedi. Programın sonunda  bir muhabirin Başbakan Erdoğan’ın ‘Suriye’de başka ülkelerin de silahlı güçleri bulunuyor’ iddiasını sorduğu İranlı Büyükelçi, bunu yalanladı. Büyükelçi Suriye sorunun çözümü için İslam ülkelerinin birlikte hareket etmesi gerektiği uyarısın yaparak, “Suriye’deki gelişmeler o ülkenin kendi iç meselesidir ve kendi halkı tarafından çözülmeli. Suriye’deki yaranın iyileştirilmesi için herkes birlikte çalışmalıdır. Etkileşime inananlar bu yaranın daha da derinleşmemesi için çaba göstermeli” şeklinde cevapladı. (milligazete)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-05-2013 09:03 - 1017 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
15-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım