Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İslâm Ülkeleri İstanbul’da Buluştu
14 Ülkeden İslam alimleri bir araya geldi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 13:07 - 990 Okunma

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen İslâm ülkeleri buluşması, Topkapı Sarayı’nda gerçekleşen iftar programı ile başladı.

“İslâm dünyası Ramazan'da İstanbul'da buluşuyor'' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde, 14 ülkeden gelen ve aralarında din adamı, bakan, bakan yardımcıları ve bazı gazetecilerin de bulunduğu 80 kişi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katıldığı iftar yemeğinde buluştu.

Yemekte heyet üyelerine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek “Bu buluşmalar, ülkelerimiz ve halklarımız arasında birlik, beraberlik ve muhabbete vesile olacaktır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının her Ramazanda bir temayı gündeme taşıdığını ifade eden Başkan Görmez, bu yılki temanın, “Selâm ve selâmlaşma” olarak belirlendiğini söyledi.

“Selâmın gayesini gerçekleştirmek için İslâm dünyasının muhtelif ülkelerinden siz seçkin konuklarımızı İstanbul’da bir araya getirdik.” diyen Başkan Görmez, şöyle konuştu:

“İnşallah burada bulunduğunuz süre içerisinde ülkelerinizde yaşanan Ramazanların manevî atmosferini bizlerle paylaşacaksınız. Sizler de ülkelerinize dönünce, İstanbul’da gördüğünüz manevîyatı oradaki kardeşlerimizle paylaşacak, bizlerin selâm ve muhabbetlerini onlara ileteceksiniz. Böylece ülkelerimizin ve halklarımızın arasındaki muhabbet ve kardeşliğin pekişmesine ve gelişmesine vesile olacağız. Davetimizin asıl gayesi budur. Ne bilimsel bir toplantı, ne de derin mevzuların ele alındığı bir sempozyum için burada toplanmış bulunuyoruz.”

İslâm dünyasının Ramazan ayının manevî ikliminden, ruhaniyetinden, feyz ve bereketinden hakkıyla istifade etmesi gerektiğini vurguladı.



 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 13:07 - 990 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım