Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail- Kuzey Irak El Ele
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-01-2013 19:09 - 1197 Okunma

  Arz-ı Mevud emellerinde sınır tanımayan İsrail, Kuzey Irak’a yönelik faaliyetlerini derinleştiriyor. Amerikan’nın Irak’ı işgaliyle birlikte bölgeye yerleşen MOSSAD ajanlarından sonra İsrail şimdi de tarihi emelleri için kültürel ve dini etki alanı oluşturuyor. Müslüman Kuzey Irak halkına doğrudan doğruya “Yahudilik” propogandası yapıyor. İsrail,  Tel Aviv ile Erbil arasında kültürel, sosyal ve dini bağ oluşturmak amacıyla “Israel Kurd” isimli dergiyle çirkin ve sinsi çalışmalar yürütüyor.
 
Kabul edilemez bir bağ kurmaya çalışıyor

Saplantı haline getirdiği “vaat edilmiş topraklar” idealiyle Ortadoğu’nun bağrına hançer gibi yerleşen ve bütün bir coğrafyanın huzurunu kaçıran İsrail, Fırat ile Dicle arasındaki bölgeden de gözünü ayırmıyor. Bölgede kendisine hareket alanı bulan İsrail, çeşitli dernekler ve internet siteleri vasıtasıyla İsrail ile Kürtler arasında kabul edilemez bir bağ kurmaya çalışıyor. Bu maksatla, merkezi Erbil’de bulunan İsrail-Kürt Enstitüsü’nün başkanlığını yürüten Yahudi Davud Bağıstani tarafından Kuzey Irak’ta yayınlanan “Israel Kurd” dergisi öne çıkıyor. Bu derği, Kürtçe ve İngilizce dillerinde yayınlanarak Erbil başta olmak üzere Kuzey Irak’ın farklı şehirlerinde dağıtımı yapılıyor.
İsrail’in Bölgesel Yönetimi ile olan sıkı ilişkisi uzun bir geçmişe dayanıyor. İsrailli askerlerin peşmergeyi eğittiği, hatta çeşitli operasyonları İsrailli muvazzaf askerlerin yönettiği biliniyor. İsrail’in peşmergeye verdiği eğitimlerde ideolojik yönlendirmelerde yaptığını gazetemiz “Peşmerge Komutanından Peygamber düşmanlığı” manşetiyle gözler önüne sermişti. Haberde Peşmerge Komutanı Mehmud Sengawi’nin, İslami hassasiyetiyle bilinen Kürt halkına ‘ Çocuklarınıza Ahmet, Muhammed, Kadir gibi Arap isimleri koymayın’ şeklinde emirler yağdırdığı ifade edilmişti.
 
Sadece silah değil ideolojisini de alıyor

Bölgesel Kürt Yönetimi ile İsrail arasından su sızmıyor. Asya’daki en büyük silah tedarikçisi Peşmerge, kısa bir süre önce İsrail’den 20 milyar dolarlık silah alımı yaparak tarihi bir rekora imza attı. Kürt yönetimi İsrail’den 12 savaş uçağı, 20 savaş helikopteri, 3 nakliye helikopteri ve çok ileri İsrail Abrams tankı, bir füze kalkanı, uçak savar toplar, personel taşıyıcı, askeri botlar ve radar sistemleri aldı. Peşmerge İsrail ile ekonomik askeri ve siyasi olarak her açıdan angaje olurken İsrail’in Müslüman düşmanlığını da ne yazık ki ithal ediyor.
 
İsrail ile müttefik olmalıyız
Kürtlerle olan ilişkisi sadece askeri ve ekonomik alanda değil. İsrail’de yaşayan sözde Yahudi Kürtler üzerinden Kuzey Irak’ta kendisine sempati toplamaya çalışıyor. Bölgesel Yönetim de bu durumdan oldukça memnun. Kurdukları ‘israelkurd.com’ internet sitesi üzerinden Müslüman Kürtler, İsrail tarafından yönlendirilmek isteniyor. Derginin yöneticileri ve yazarları İsrail ile içli dışlı. İsrail ile sıkı ilişki içinde olan dergi yöneticileri, bunu saklama ihtiyacı dahi hissetmiyorlar. “İsrail Kurd ” dergisini çıkaran Davut Bağıstani, açıkça  “İran’dan, Türkiye’den, Bağdat’tan ve de Beşar Esad’dan korkmuyorum ve de Eşşek Hasan Nasrullah’tan hatta o deli Ahmedinejad’tan korkmuyorum.” diyerek meydan okumayı ve İsrail’e olan bağlılığını sergilemekten çekinmiyor. Derginin bir diğer yazarı da “İsrail ile müttefik olmalıyız” demekten geri durmuyor.
 
PKK – İsrail ilişkilerinin ardındaki ilginç isim

Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı yerlerin “vaat edilmiş topraklar” ve dahi Büyük İsrail sınırları içinde yer alması,  İsrail’in Kürtlere olan ilgisinin daha da artacağını gösteriyor. Ortadoğu bölgesindeki ülkeleri iç karışıklıklarla meşgul ederek sınırlarını değiştiren Büyük Ortadoğu Projesi’nin de aslen Büyük İsrail’e ve “Vaat Edilmiş Topraklar”a giden bir yol haritası olduğu biliniyor. Bu bağlamda, Türkiye’nin 30 senedir uğraştığı PKK meselesindeki İsrail etkisi de önem kazanıyor. İsrail’in, kuruluşundan itibaren ayrılıkçı Kürtçü unsurlara desteği biliniyor.  Nitekim, 1961’de Irak yönetimine karşı isyan eden Molla Mustafa Barzani ve Celal Talabani’ye en büyük desteği verenlerin başında İsrail ve Yahudi lobisi geliyor. Aynı desteği PKK için de sürdüren İsrail’in PKK ile temasını kuran kişi ise Davut Bağıstani.
 
Bizi en iyi İsrail anlar
Bu durumdan PKK da hayli memnun. Onlarda İsrail’e olan sevgilerini gizlemiyorlar. İsrail 2 televizyonuna röportaj veren PKK’nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan çok ilginç açıklamalarda bulundu. “Bizi en iyi İsrail anlar, çünkü Kürtler Yahudiler gibidir. Soykırım geçirdiler ve sürgün yaşadılar.” diyen Karayılan adeta İsrail ile olan gönül ilişkisini ortaya koydu. İsrail’e adeta bağlılık yemini etmişcesine hareket eden bu unsurlar İsrail televizyonu üzerinden İsrail halkını okudukları şiirde de “Güzel İsrail / Kurdi Kürdistan / Güzel İsrail / Bunu da onu da seviyoruz / Dünyanın sonuna kadar / İkisini de seviyoruz / Ahirzaman’a kadar / Bu İsrail-Kürttür./ Bizim projemiz budur. / Tel-Aviv ve Erbil / Ellerini birleştiriyorlar / Tel-Aviv ve Erbil / Ellerini birleştiriyorlar / Birlikte aslanlar gibi olacağız / Birlikte aslanlar gibi olacağız” diyerek açıkça İsrail’e aşk ilan ettiler.

Kuzey Irak’ı “ikinci evi” sayıyorlar

72 yaşındaki Mordehai Ben Menashe, Irak’ta çocukluğunun geçtiği Nahariye bölgesine İsrail pasaportunu gizlemeye çalışmadan girebiliyor. Ben Menashe Kuzey Irak’ı ikinci evi sayıyor ve burayı ziyareti köklerine yaptığı bir gezi olarak görüyor. 14 yaşında İsrail’e göç eden Ben Menashe, babasının Irak’ta kuyumculuk yaptığını ve burada öldüğünü söylüyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-01-2013 19:09 - 1197 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım