Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail askerlerinden savaş suçu itirafları
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda görev alan İsrail askerlerinin bir kısmı işledikleri savaş suçlarını itiraf ettikleri bir internet sitesi kurdu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2015 08:24 - 3302 Okunma
srail geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlayarak 50 gün boyunca Gazze'ye havadan ve karadan saldırılar düzenlemiş ve yüzlerce sivili öldürmüştü. "Koruyucu Hat Operasyonu" adı verilen bu saldırılarda görev alan İsrail askerlerinden bazıları işledikleri savaş suçlarını itiraf etti.
 
SAVAŞ SUÇLARI VE ALDIKLARI EĞİTİM
 
Bir grup İsrail askeri, 'breakingthesilence.org.il' (sessizliğibozuyoruz) isimli bir internet sitesi kurdu. Sitede takma isim kullanarak itiraflarda bulunan İsrail askerleri, Gazze'de işledikleri savaş suçlarını ve aldıkları askeri eğitimleri anlatıyor.
 
SİVİLLERİN BULUNDUĞUNU BİLEREK VURDULAR
 
İsrail askerleri, Koruyucu Hat Operasyonu sırasında hareket eden her şeyi vurma talimatı aldıklarını belirtiyor. Bir İsrail askeri, Gazze'de bir evin içerisinde sivillerin olduğunu tespit ettiklerini ancak üstlerinin evdeki herkesi öldürme emri verdiğini belirtiyor. Daha sonra eve hava saldırısı düzenlendiği ve evdekilerin çoğunu öldürdüklerini anlatıyor.
"YARDIM İÇİN GELEN AMBULANSLARI VURDUK"
İsrail askeri saldırıdan yaralı olarak kurtulanlar için gelen ambulansı ve yardım etmek için evin etrafında toplanan sivilleri de vurduklarını söylüyor. Sitede buna benzer onlarca savaş suçu itirafı bulunuyor. 
 
"BİRİSİ SİZE PENCERESİNDEN SADECE BİR DEFA BAKABİLİR"
 
Tankçı olduğunu söyleyen bir İsrail askeri, bir evin penceresinde dışarı bakan birini gördüklerinde, üstlerinden emir almaksızın evi tankla bombaladıklarını ve bunun için üstlerine ifade vermek zorunda olmadıklarıı söylüyor.
İsrail askeri, bu durumla ilgili olarak pencereden birisi size baktıysa bu bir daha bakamayacak anlamına gelir diyor. İsrail askeri pencereden kendilerine bakan kişileri 'terörist' olarak kabul ettiklerini söylüyor.
 
"ÖLEN İSRAİL ASKERİ ŞEREFİNE ÜÇ EVİ BOMBALADIK"
 
Bir diğer İsrail askeri ise çatışma sırasında yanındaki bir İsrail askerinin öldüğünü ve bu asker için düzenlenen cenaze töreni sırasında üç Filistinlinin evini bombaladıklarını söylüyor. Asker, komutanlarının kendilerine gelip bir İsrail askerinin öldürüldüğünü ve cenaze töreni düzenleneceğini söylediğini belirtiyor.
Askeri gelenek icabı ölen İsrail askeri şerefine top atışı yapıldığını belirten kişi, komutanlarının bu atışları havaya veya boş bir bölgeye değil, Gazzelilerin evlerine doğru yapma emri verdiğini belirtiyor. Bir nevi intikam atışı yaptıklarını söyleyen İsrail askeri, cenaze sırasında üç Filistinli'nin evini top atışıyla vurduklarını kaydediyor.
 
2 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
 
İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'de başlattığı, 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.
İsrail'in işlediği savaş suçlarının itiraflarının bulunduğu internet sitesini kuran İsrail askerleri, İkinci İntifada'nın ardından böyle bir karar aldıklarını ve örgütlenerek İsrail ordusunun iç yüzünü deşifre etmeye başladıklarını belirtiyor.
ONLARCA İTİRAF BULUNUYOR
Sitede onlarca savaş suçu itirafı bulunuyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2015 08:24 - 3302 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım