Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail'e Karşı Dilinizi mi Yuttunuz?
Bir yandan tahrik bir yandan saldırı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-09-2012 15:51 - 979 Okunma

 

Müslümanların tepkisi üzerine, Bi'r-es Seba Camii'nin avlusunda içki festivali kararından geri adım atmak zorunda kalan fakat yine de sözünü tutmayan ahlâksız İsrail, Mescid-i Aksa'nın avlusunda konser düzenledi. Mescid-i Aksa'nın avlusundaki Kıble Cami'sinin bitişiğinde yapılan konserde dans gösterileri de yapıldı. El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu, Roş Aşana (Yılbaşı) Bayramı dolayısıyla yapılan kutlamalara tepki gösterdi.
 
Mescid-i Aksa'nın kutsiyetinin çiğnendiğini ifade eden Kurum, İslâm âlemine, Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı. Yahudi yerleşim birimlerinden hahamların katılımıyla bugün Ağlama Duvarı'nın önünde tövbe töreni düzenleneceğini belirtildi. İsrail, tarihi Bi'r-es Seba Camii avlusunda düzenlenmesi planlanan içki festivalinin yerini, gelen tepkiler üzerine avlu dışına taşımış, fakat bazı ırkçı Yahudilerin ellerinde içki kadehleriyle cami avlusuna girip taşkınlık yapmalarına göz yummuştu.
 
Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Dr. İsmail Rıdvan, Siyonist işgal yönetiminin Kudüs kentini Yahudileştirme faaliyetlerini bir an önce hayata geçirmek ve kentin tamamına hâkim olmak için zamanla yarıştığını söyledi. Rıdvan, Mescid-i Aksa'nın mihrabına bitişik Emevi Sarayları bölgesinde Siyonist işgal yönetiminin büyük bir Yahudileştirme töreni düzenlemeye hazırlandığını açıkladı.  Rıdvan, söz konusu törenle birlikte aynı bölgede Kudüs kentinin çehresini değiştirecek ve tamamen Yahudi imajı verecek Yahudileştirme çalışmaları için kazılara da başlanacağını ifade etti.
 
Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı, basın-yayın organlarına çağrıda bulunarak Siyonist işgal yönetiminin Kudüs kentinde yürüttüğü Yahudileştirme faaliyetlerine ve Kudüs'e yönelik ihlallerine dikkat çekmelerini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-09-2012 15:51 - 979 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım