Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail herkesi balık hafızalı zannediyor!
Charlie Hebdo saldırısını kınayarak dünya kamuoyunda ‘duyarlı’ imajı çizen İsrail herkesi balık hafızalı zannediyor!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2015 08:56 - 840 Okunma
Siyonist İsrail, Paris’teki Charlie Hebdo saldırısında karikatüristlerin öldürülmesini kınadı. Söz konusu saldırıyı kınayarak dünya kamuoyunda ‘duyarlı’ imajı çizen işgalci rejimin kendisi de aynı tür saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.
 
1972 Temmuz’unda Filistinli gazeteci, hikaye ve roman yazarı Ghassan Kanafani ve küçük kız yeğeni Lamis, Beyrut’ta İsrail ajanlarının arabalarının içine yerleştirdiği bombalı düzenekle öldürülmüştü.
 
 22 Temmuz 1987’de de yine Mossad tarafından Londra’da uğradığı bir suikast sonucu vefat eden dünyaca ünlü Filistinli Naci el-Ali’nin tek suçu karikatür yapmaktı!
 
Birçok Filistinli aktivist ve sanatçıyı suikastlarla öldüren siyonist İsrail’in Charlie Hebdo saldırısını kınaması ise oldukça manidar!
 
 NACİ EL-ALİ Kimdir? (Doğumu: 1937 Filistin, Ölümü: 29 Ağustos 1987 İngiltere)
 
 İsrail işgali sebebiyle ailesiyle beraber küçük yaşta Filistin’den göç etmek zorunda kaldı. Bir süre Lübnan’daki mülteci kamplarında yaşadı. Sabra ve Şatilla Katliamı’na bizzat tanıklık etti.
 
Küçük yaşta yaşadıkları kendisini derinden etkiledi ve gençlik döneminde Arap milliyetçilik hareketlerine katıldı. 1960 yılında Lübnan Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Özellikle Filistin davasına vurgu yapan karikatürleriyle kısa zamanda fark edildi. Çeşitli yayınlarda yer alan çizimleriyle ilgi gördü.
 
 Naci el-Ali Hanzala’yı, insanlığın Filistin’de yaşananlara sessiz kalmasından ötürü bir küskünlüğün ifadesi olarak sürekli sırtı dönük halde resmetmiştir
  
Filistin’in en ünlü sanatçılarından biri olarak kabul edilen Naci el-Ali, 40.000’in üzerinde karikatür çizdi. En önemli çizgi karakteri olan Hanzala, Filistin’in verdiği özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri oldu.
 
22 Temmuz 1987’de Londra’da uğradığı bir suikast sonucu vefat etti. Suikastten Mossad sorumlu tutuldu. Ölümünden sonra Dünya Gazeteler Birliğince “Golden Pen of Freedom” ödülüne layık bulundu.
 
 GHASSAN KANAFANİ Kimdir?
Filistinli gazeteci, hikaye ve roman yazarı. 9 Temmuz 1936’da Akka(Filistin’in kuzeyi)’da doğdu. Mayıs 1948’e kadar Jaffa’da yaşadı. Ailesiyle birlikte göç etmek zorunda kaldığı için önce Lübnan’a sonra ise Suriye’ye geçti. Kanafani önce Şam’da sonra Kuveyt’de çalıştı ve 1960’tan sonra edebi eserlerini ve FHKC’nin görevlerinin yazılı olduğu notları yanında götürdüğü Beyrut’ta çalıştı.
 
 1972 Temmuz’unda Ghassan ve küçük kız yeğeni Lamis Beyrut’ta İsrail ajanlarının bir arabanın içine yerleştirdiği bombalı düzenekle öldürüldü.
 
 Vakitsiz ölümünden önce; Ghassan Kanafani 18 kitap yayınladı ve kültür, politika, Filistin halkının direnişi üzerine çeşitli makaleler kaleme aldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-01-2015 08:56 - 840 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım