Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail kuklası Nijerya rejiminden Şeyh Zakzaki’ye: İran İslam Devrimi’ni burada yaptırmayız!
Nijerya hükümeti, Nijerya İslami Hareketi üyelerinin, Muhammed Buhari hükümetini tanımadığını iddia ederek, Abuja Federal Yüksek Mahkemesine şikâyette bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2019 12:04 - 705 Okunma
Nijerya hükümeti, Nijerya İslami Hareketi üyelerinin, Muhammed Buhari hükümetini tanımadığını iddia ederek, Abuja Federal Yüksek Mahkemesine şikâyette bulundu.
 
Nijerya hükümetinin iddiasına göre, İslami Hareketin lideri, İran'ın desteğiyle Nijerya'yı yeni bir İslam Cumhuriyeti'ne dönüştürmek istiyor.
 
Nijerya İslami Hareketi, geçtiğimiz ay Şeyh Zakzaki’nin Hindistan’dan dönmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Şeyhin Nijerya’ya dönmesinin temel sebeplerinden birinin, Şeyh Zakzaki’nin Hindistan’da Nijerya devlet yetkilileri tarafından öldürülme ihtimalinden endişe duyulması olduğunu söyledi.
 
Nijerya İslami Hareketi'nin resmi internet sitesine göre, Abuja hükümetinin müdahalesi, Şeyh Zakzaki'nin Hindistan'da yabancı unsurlar tarafından suikasta uğrayacağına dair şüpheler yarattı.
 
Nijerya’nın Punch gazetesine göre, Nijerya Yüksek Mahkemesi, Şeyh Zakzaki ve eşine tıbbi takip için bir Hint hastanesine gitmeleri hükmünü verdi.
 
Nijerya mahkemesi, Şeyh Zakzaki ve eşinin son üç yıldır güvenlik güçleri tarafından tutuklu bulunduğu bir durumda böyle bir karara hükmetti.
 
Nijerya ordusu ve polisi 2015 yılında Zaria’da bulunan Bakiyetullah Hüseyniyesine ve Şeyh Zakzaki’nin Nijerya’nın kuzeyinde bulunan Kaduna’daki evine saldırı düzenleyerek bu ülkenin Müslüman lideri ve eşi Zeynep İbrahim’i ve bir oğlunu tutukladı; Bu baskında Nijerya Müslümanlarından yüzlerce kişi şehit oldu. Bazı medya kuruluşları, Şeyh Zakzaki’nin evine düzenlenen saldırıda şehit olanlarının sayının 2000 olduğunu belirtiyor.
 
Baskın sırasında Şeyh Zakzaki ağır yaralandı ve üç oğlu şehit edildi, Nijerya İslami Hareketi liderinin diğer üç oğlu da bir yıl önce yani 2014 yılındaki Kudüs Günü'nde bir polisin ateş etmesi sonucu şehit edildi.
 
Nijerya hükümeti bugüne kadar Zakzaki'nin çeşitli bahanelerle serbest bırakılmasını engelledi ve hatta onun sağlık hizmetlerinden yararlanmasını dahi reddetti. Son aylarda, Zakzaki'nin sağlık durumu daha da kötüleşti ve insan hakları örgütleri defalarca Nijerya İslami Hareketi liderinin serbest bırakılmasını istedi.
 
Son aylarda Nijeryalılar çeşitli şehirlerde yapılan gösterilerle Şeyh Zakzaki'nin serbest bırakılmasını istedi ancak Nijerya güvenlik güçleri bu mitingleri defalarca bastırdı.
 
İslamianaliz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2019 12:04 - 705 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım