Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail ve Hamas arasında Mısır'ın girişimiyle varılan üç günlük ateşkes sağlandı
İsrail ordusu, TSİ 08.00'de Gazze'den tüm askeri birliklerini geri çektiğini açıkladı. Saat 08.00'den itibaren Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki 72 saatlik ateşkes başladı. İsrail'in saldırılarında aralarında birçoğu kadın ve çocuk olan bin 867 Filistinli hayatın kaybetti, 9 bin 470 kişi yaralandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-08-2014 08:59 - 712 Okunma
 
 
 
İsrail Gazze'den tüm birliklerini çekti
 
İsrail ve Hamas arasında Mısır'ın girişimiyle varılan üç günlük ateşkes sağlandı
 
İsrail ordusu, TSİ 08.00'de Gazze'den tüm askeri birliklerini geri çektiğini açıkladı. Saat 08.00'den itibaren Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki 72 saatlik ateşkes başladı.
 
 
İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "17 Temmuzda Gazze'ye başlatılan kara operasyonu bu sabah saat 08.00'de askeri birliklerin tamamının Gazze'den çekilmesiyle tamamlandı" dedi.
 
İsrail'in kara operasyonunu bitirip birliklerini çektiğini açıkladığı anlarda, TSİ 08.00'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes de başladı. 
 
Tarafların 72 saatlik süre zarfında Mısır'da kalıcı ateşkes için müzakerelere başlaması bekleniyor. Hamas ve İsrail, Mısır'a, ateşkes önerisini kabul ettiklerini dün akşam bildirmişti. 
 
İsrail, Hamas'ın roket saldırılarını önleme gerekçesiyle 7 Temmuz'da Gaze'ye "Koruma Hattı" adı altında başlattığı hava saldırılarının ardından 17 Temmuz'da kara birliklerini devreye sokmuştu. Karadan saldırısıyla İsrail, Hamas tarafından kullanılan tünelleri imha edeceğini duyurmuştu. İsrail ordusu, 18 süren operasyonda 63 askerinin öldüğünü açıklamıştı.  İsrail hükümeti,Gazze yönelik toplu cezalandırmaya çevirdiği hava, kara ve deniz saldırılarının hedefini, daha sonra "Gazze'deki Hamas yönetimini devirmek" şeklinde değiştirmişti.  
 
İsrail'in saldırılarında aralarında birçoğu kadın ve çocuk olan bin 867 Filistinli hayatın kaybetti, 9 bin 470 kişi yaralandı. 
 
 
İsrail ve Hamas arasında Mısır'ın girişimiyle varılan üç günlük ateşkes bu sabah yürürlüğe girerken, İsrail Gazze'deki tüm birliklerini çektiğini açıkladı.
İsrail Filistinli militanların tünellerini imha görevinin tamamlandığını duyurdu. İsrail Gazze'deki saldırılarına 8 Temmuz'da başlamış, 17 Temmuz'da da kara harekâtına girişmişti.
 
Filistinli yetkililer, şimdiye kadar çoğu sivil 1,800 Filistinlinin öldüğünü açıkladı. Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında ise 67 kişi öldü. Ölenlerin üçü dışında hepsi asker.
İsrai ordu Sözcüsü Yarbay Peter Lerner, "İsrail Savunma Güçleri'nin Gazze Şeridi önündeki mevzilerde konumlanacağını" söyledi.
İsrail güçleri ateşkes yürürlüğe girinceye kadar Gazze'de operasyon yürüttü.
Ateşkese çok az bir süre kala Hamas'ın roket saldırıları nedeniyle Tel Aviv ve Kudüs'te sirenler çaldı.
Gazze'de daha önce ilan edilen ateşkesler uzun süreli olmamış, İsrail ve Hamas birbirlerini ateşkes ihlal etmekle suçlamıştı.
 
 
Ateşkes görüşmeleri
Son ateşkes Mısır'ın girişimiyle sağlandı.
Üç günlük ateşkes için önkoşulu olmadığını belirten İsrail hükümeti Mısır'ın başkenti Kahire'ye bir heyet göndereceğini duyurdu.
Filistin Yönetimi'nin temsilcileri de Kahire'deki temaslarını sürdürüyor.
Mısır hükümeti İsrail ve Filistin yetkililerinin daimi ateşkese yönelik görüşmelere başlamalarını umuyor.
 
 
Son gelişmelerden memnun olduklarını belirten Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri, taraflara ateşkese uyma çağrısı yaptı.
Kahire'deki BBC muhabiri Mark Lowen ise ateşkes 72 saatliğine yürürlükte olsa da, kalıcı bir ateşkes için iki tarafın da tavizler vermesi gerektiğini vurguluyor.
Filistin tarafı İsrail'deki tutsakların serbest bırakılmalarını, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasını ve Gazze sınırındaki kısıtlamaların son bulmasını istiyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise dün yaptığı açıklamada bir kez daha ülkesinin temel hedefinin "vatandaşlarının güvenliğini sağlamak" olduğunu söylemişti.
Netanyahu, "Askeri operasyonumuz, militanların İsrail'e sızmak için kullandıkları tüm tüneller imha edilemeden son bulmayacak" demişti.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-08-2014 08:59 - 712 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım