Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı (Foto)
Başbakan Yıldırım'ın gece saatlerinde açıkladığı 28 ölü ilerleyen saatlerde 36 olarak güncellendi, yaralı sayısı ise 147...
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-06-2016 21:55 - 1138 Okunma
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda ölü sayısı artıyor. Başbakan Binali Yıldırım, gece saatlerinde ölü sayısını 28 olarak açıklarken ilerleyen saatlerde bu sayı arttı. Saldırıda şu an itibariyle ölü sayısı 36, yaralı sayısı ise 147 olarak ifade ediliyor.
Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir." dedi. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırıdan yaklaşık 5 saat sonra, terminallerdeki işleyiş normale dönmeye başladı.
Havalimanı dış hatlar geliş terminaline gelen üç saldırgandan biri, dışarıda yolculara ve karşılamaya gelenlere ateş açtıktan sonra üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonrasında meydana gelen kargaşadan yararlanan diğer iki silahlı ise terminalin içine sızdı. Saldırganlar önce otomatik tüfeklerle çevreye ateş açtı, ardından üzerlerinde bulunan bombaları patlattı. Ortalık kan gölüne dönerken büyük panik yaşandı.
 
İSTANBUL’DA BU YILKİ 4’ÜNCÜ TERÖR SALDIRISI
İstanbul’da bu yıl içinde düzenlenen diğer saldırılar şunlar:
- 12 Ocak 2016: Sultanahmet Meydanı’nda canlı bomba saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti.
- 19 Mart 2016: İstiklal Caddesi’nde bir saldırganın, üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesiyle gerçekleştirildi. Patlamada 5 sivil öldü.
- 7 Haziran 2016: Fatih Vezneciler’de bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. PKK’ya bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri’nin (TAK) üstlendiği saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.
 
Sağlık Bakanlığı'ndan yaralılara ilişkin açıklama
 
Olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile taşınan yaralılar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi
Saldırının ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Olay sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı.
 
Başbakan Yıldırım'dan kriz masası oluşturulması için talimat
Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. 
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.
 
Saldırının ardından ilk bilgiyi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." dedi.
 
Yayın yasağı getirildi
 
RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.
 
"Hastanelerde kan ihtiyacı bulunmamaktadır"
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi. Açıklamada İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığı ifade edildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve Akar ile toplantı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki patlamayla ilgili Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptı. 
 
Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.
 
Başsavcı Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'nda incelemede bulundu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. 
 
Salihoğlu, havalimanındaki incelemesi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, henüz incelemelerin sürdüğünü söyledi.
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-06-2016 21:55 - 1138 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım