Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İstanbul'da Hain Terör Saldırısı : 38 Şehit 155 Yaralı
İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena stadı yakınında bombalı terör saldırısı meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11.35'te yaptığı açıklamada şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. İstanbul Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2016 23:10 - 1073 Okunma
Şehit sayısı 38'e yükseldi
 
Polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı. Kalleş saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehit oldu, 166 kişi yaralandı. Zaman ilerledikçe acı haberler geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11.35'te yaptığı açıklamada şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. 
 
Soylu şehitlerden 30'unun polis olduğunu belirtti. 155 yaralı var, 14'ü yoğun bakımda. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı. Oklar terör örgütü PKK'yı işaret ediyor.
 
Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarında patlama meydana geldi.
 
Beşiktaş Vodafone Arena'da, Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde, taraftar stadı terk ettikten sonra saat 22.29'da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlendi.
 
İlk saldırı "Beleştepe" olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşti. İkinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana geldi.
 
Anadolu yakasından bile duyulan patlamaların ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.
 
Terör saldırısının ardından Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri bir süre trafiğe kapatıldı. Çevrede şüphelenilen paketler, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.
Yayın yasağı
RTÜK, Başbakanlık tarafından patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırılarına ilişkin haberi TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında aldı. Milletvekillerine bilgi veren Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor." dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, konuya ilişkin bilgi aldı.
 
Çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da terör saldırılarının hemen akabinde Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüştü.
Bakanlar İstanbul'a geldi
Ankara'daki çalışmalarını yarıda kesen Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İstanbul'a geldi.
 
Soylu, Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamada, "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor." diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Soylu, Akdağ, Kaya ve Kılıç, terör saldırılarının meydana geldiği yerde inceleme yaptı, İstanbul Valisi Şahin ve Emniyet Müdürü Çalışkan'dan bilgi aldı.
Milli yas ilan edildi
İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen saldırılar nedeniyle ülkede bir günlük milli yas ilan edildi.
 
Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bakanlıklara iletilmek üzere gönderilen yazıda, terör saldırıları nedeniyle ülkede 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi talimatı verildi.
 
TC Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:
 
"10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2016 23:10 - 1073 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım