Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İstihbarat örgütünün sırlarını veren Amerikalı
Rusya Snowden’a kapılarını açmaya hazır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-06-2013 15:48 - 929 Okunma

  Gazetecilere Amerikan istihbarat servisinin gizli bilgilerini veren Amerikan şirketi çalışanı Edward Snowden, ifade özgürlüğünü destekleyen herhangi bir ülkeye sığınmayı planlıyor. İngiliz gazetesi Guardian ve Amerikan gazetesi Washigton Post pazartesi gecesi gizli bilgilerin kaçırılmasında parmağı olan kişinin adını yayınladı.

Hong Kong’da bulunan Snowden, güvenlik kaygıları maskesi altında ABD hükümetinin neler yaptığını anlatma isteğinin kendisini böyle bir harekete ittiğini belirtti.

İngiliz Guardian gazetesi perşembe günü kendilerine ulaşan mahkemenin gizli bir talimat uyarınca Amerikan telekomünikasyon şirketi Verizon’a ABD makamlarına üç ay boyunca her gün müşterilerin aramaları ile ilgili bilgileri paylaşmaları talimatının verildiğini bildirdi. Washington Post ise, istihbarat birimlerinin dünyanın en büyük IT şirketlerinin verileri aktarmak için kullandığı PRISM adlı gizli bir proğramın varlığından bahsetti.

Öte yandan Rusya, ABD Ulusal İstihbarat Bürosu’nun (NSA) PRISM programıyla vatandaşların telefon konuşmalarını ve internet faaliyetlerini izlediği bilgisini basına sızdıran eski CIA ajanı Edward Snowden’e siyasi sığınma hakkını tanımaya hazır olduğunu açıkladı.

Haber geçen Rus gazetesi Kommersant, Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitriy Peskov’un, “Duruma göre hareket edeceğiz. İlgili talep gelirse, değerlendirilecek.” sözlerine yer verdi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Enformasyon Politikası Komitesi Robert Şlegel de böyle bir talebin gelmesi durumunda karşılanması gerektiği fikrini dile getirdi.

Öte yandan Hong Kong’da bulunan 29 yaşındaki Edward Snowden’in dün gece ansızın ortalıktan kaybolduğu da ortaya çıktı. Hâlihazırda skandalın kahramanı, Amerikan danışmanlık şirketi Booz Allen Hamilton’ın çalışanı olarak geçiyor. Beyaz Saray sitesinde ABD Başkanı Barack Obama’dan, internet takibi hakkında bilgiyi sızdıran eski CIA ajanını affetmesi isteğini içeren dilekçe yayınlandı.

Skandalla ilgili olarakNSA Şefi James Clapper, ülke yönetimin Apple, Facebook, Google ve Microsoft gibi internet teknolojileri devlerinin kullanıcıları hakkında bilgiye sahip olduğunu itiraf etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-06-2013 15:48 - 929 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım