Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsyancılara daha fazla silah kararı
Almanya hayır dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-06-2013 08:40 - 766 Okunma

   Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'ye silah sevkiyatı yapmayacaklarını vurgulayarak ‘siyasî çözümün gerekliliğine inandıklarını, Almanya'nın katkısının insanî yardım ve sivil projelerle kısıtlı olacağını' açıkladı.

ABD ise Özgür Suriye Ordusu'na bağlı 5 bin asiye Ürdün'de verdiği askerî eğitimi genişletti. Ürdün ordusu geçtiğimiz yıl başlatılan askerî eğitim programının büyük ölçüde genişletildiğini bildirerek, başlangıçta sadece kimyasal silahların ortaya çıkarılması ve güvenliğe alınması öğretilirken artık hava savunma silahları ve tanklara karşı kullanılan zırh delici roket kullanımının da öğretildiği açıklamasını yaptı. Geçen hafta Washington yönetiminin Ürdün'e ek 2 bin danışman ve eğitmen gönderdiği belirtiliyor.

Ürdün'e F-16 ve Patriot takviyesi



Ürdün ordusundan bir yetkilinin Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamaya göre, Ürdün'deki silah sevkiyatı ve askerî eğitimlerle, asilerin ‘uçuşa yasak bölge' ve ‘tampon bölgeleri' tek başlarına savunabilecek hale getirilmesi amaçlanıyor.

Ürdün ordusu yetkilisi, bu strateji doğrultusunda Amerikan F-16 savaş uçaklarının ve Patriot füzelerinin de Ürdün'e konuşlandırılmasının beklenebileceğini kaydetti.

Amerikan Savunma Bakanlığı, Pentagon, geçen hafta sonu yaptığı bir açıklamada Ürdün'ün isteği üzerine uluslararası bir tatbikat sonrasında ülkeye birkaç savaş uçağı ve Patriot füzesi gönderme kararı aldığını bildirmişti.

ABD ve Rusya'nın planladığı barış konferansı için tarih ise hâlâ belirlenmedi. Suriye yönetimi konferansa katılacağını açıklamış, ancak Devlet Başkanı Beşar Esad'ın istifa etmeyi düşünmediğini vurgulamıştı. Suriyeli asiler ise konferansa katılım için, Hizbullah'ın Suriye'den çekilmesi gibi bir takım koşullar öne sürmüştü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-06-2013 08:40 - 766 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım