Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kabil'de intihar saldırısı 6 can aldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 12:32 - 870 Okunma

 Afganistan'da polis yetkilileri, başkent Kabil'de yabancıları taşıyan bir zırhlı konvoy yakınlarında intihar saldırısı düzenlendiğini açıkladı.



Saldırıda ikisi çocuk en az 6 kişi yaşamını yitirirken yaralılar olduğu da bildiriliyor.

NATO yönetimindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF, saldırıda yabancıların da öldüğü yolundaki haberleri araştırdığını söyledi.

Saldırının meydana geldiği sanayi mahallesindeki büyük patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükseldiği görüldü.

Bu son saldırı, Mart ayında bir intihar bombacısının Savunma Bakanlığı yakınlarında düzenlediği ve 9 kişinin öldüğü saldırıdan bu yana meydana gelen en büyük eylem.

Kabil Emniyet Müdürü, yerel saatle sabah 08.00’de düzenlenen saldırıda, patlayıcı yüklü bir otomobilin iki yabancı askerî aracın arkasında infilak ettiğini söyledi.

Patlamanın etkisiyle bölgedeki bazı binalar hasar görürken bölge kordon altına alındı ve giriş çıkışlar durduruldu.
Sorumluluğu Hizb-i İslamî üstlendi

Saldırının sorumluluğunu, 1975 yılında Gülbeddin Hikmetyar tarafından kurulan Hizb-i İslamî adlı örgüt üstlendi.

Örgütün bir sözcüsü, BBC'ye yaptığı açıklamada, saldırının sorumluluğunu üstlendiklerini, Amerikalılar'ı taşıyan iki askerî aracın bir militanları tarafından havaya uçurulduğunu ve Amerikalılar'ın çoğunun öldürüldüğünü söyledi.

Ancak saldırıda yabancıların da öldüğü iddiası ne ISAF ne de Afgan yetkililer tarafından doğrulandı.



Bir dönem Amerika Birleşik Devletleri'nin yakın bir müttefiki olan Afganistan'ın eski başbakanlarından Hikmetyar, şimdi Washington tarafından terörist olarak kabul ediliyor. Örgütün, Afganistan'ın kuzeyinde ve doğusunda binlerce militanı ve taraftarı olduğu belirtiliyor.

ABD’nin ‘en çok arananlar’ arasında saydığı Afganistan eski Başbakanı Gülbeddin Hikmetyar, 4 aylık bir görev için Afganistan’da bulunan İngiltere tahtının üç numaralı veliahtı Prens Harry’ye ağır eleştiride bulundu. Prens Harry’ye ‘Çakal’ benzetmesi yapan Hikmetyar, Prens’in kafayı çekip masum insanları öldürmek istediğini iddia etti. Hikmetyar, İngiliz ‘istilacıların’, 2014 yılında ülkeyi terk edene kadar daha yoğun bir şekilde saldırıya uğrayacaklarını söylemişti.
 
İngilizler hala 19. yüzyılda yaşıyor
 
Pakistan-Afganistan sınırındaki karargâhında Daily Telegraph gazetesine konuşan Hikmetyar, “Prens, hiç utanmadan helikopterden mücahit avlayacak. Ama şu basit gerçeği anlamıyor, Afgan aslan ve kartallarını avlamak kolay değildir. Çakallar, aslan avlayamaz. İngilizler hâlâ, 18-19. yüzyıl hayali kuruyor, elçileri genel vali gibi kabul görsün, prensleri üniformasıyla insan avına çıksın ve alışık oldukları şeytani rolü oynasın istiyorlar” demişti.
 
Prens saldırıdan son anda kurtuldu
 
 Prens Harry’nin kaldığı askeri üsse yapılan saldırıya atıf yapan Hikmetyar, “Mücahitlerin ABD üssüne yaptıkları saldırı sırasında Prens kendisinin avlanmak istendiğini anladı ve kendisini sokacak delik aradı” dedi. İngiltere’nin Beyaz Saray’ı mutlu etmekten başka hiç bir mantığı olmayan bu adaletsiz, anlamsız savaşa sürüklendiğini belirten Hikmetyar, “İngiltere bu savaşta hiçbir şey kazanmadı, sadece kanlarını kaybetti. İngiliz toplumunun, çocuklarının Amerikan generallerini mutlu etmek için ölüme gönderilmesine ses çıkarmamasını da anlamıyorum” diye konuşmuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 12:32 - 870 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım