Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kadırov: Suriye'de Savaşan Çeçen Yok
Rusya'nın Suriye politikasını destekliyoruz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2012 15:35 - 1321 Okunma

 

Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadırov dün Groznıy şehrinde gazetecilere konu ile ilgili bir açıklama yaparken, Suriye’de Rusya’dan gelen Çeçenlerin savaştıkları ile ilgili bilgilerin bariz bir yalan olduğunu ve Rusya’nın Suriye sorunundaki konum itibarını sarsmak için özellikle ortaya atıldığını belirtti.

Kadırov, “Biz Afganistan’daki askeri mücadele döneminde de Batılı siyasetçi ve askeri yetkililere dayandırılarak yaklaşık 10 bin Çeçenin ülkede askeri koalisyon birliklerine karşı savaştığı yönündeki iddiaları çok iyi hatırlıyoruz. Taliban kampına düzenlenen askeri baskınların başarısızlığına, güya orda bulunan Çeçenlerin şiddetli direnişini neden olarak gösterdiler. Bu kampın savunucularını esir alıp Guantanamo’ya götürdüklerinde ise, esirler arasında bir Çeçene dahi rastlanmadı. Yeni söylenti de bu tür bir şey. Güya bir yerde sınırda birileri onların saflarında Çeçenlerin olduğunu söylemiş. Kime, ne zaman söylemiş? Kanıtlayıcı belgeler nerede? Böyle bir şey yok ve olamaz” ifadelerini kullandı.

Daha önce Suudi Arabistan istihbaratına dayandırılarak Batılı basında yayınlanan haberde, Suriyeli muhalifler tarafında yaklaşık 6 bin yurtdışından gelen gönüllülerin bulunduğu, uluslararası tugayda El Kaide’nin bayrağı altında Cezayir, Mısır, Tunus, Suudi Arabistan ve Çeçenistanlıların savaştıkları bildirilmişti.

Çeçenistan Başkanı ayrıca, “Biz, bazı Rus medya araçlarının bu bariz yalanlara olan reaksiyonunu da şaşkınlıkla gözlemliyoruz. Bunların çoğu gerçeği bulmak için çalışmak yerine Batılı iş arkadaşlarının yanlışını daha da süslediler. Türkiye-Suriye sınırında Çeçenleri görür gibi olanları üzmek zorundayım. Orada bir Çeçen dahi yok” dedi.

Kadırov’a göre, Rusya’nın kararlı konumu, Suriye sorununu BM’nin kararlarına tam uyarak ve uluslararası hak ve hukuka dayanarak çözmeye çalışması, sahte yazarların hoşuna gitmiyor.

Çeçenistan Başkanı Ramzan Kadırov, “Rusya liderlerinin Suriye sorunundaki politikasını kararlı bir şekilde destekliyoruz” dedi ve “Bizim düşünce ve görüşümüzü tüm Çeçenistan halkı biliyor. Çatışmaların olduğu yerde orda olmayanları aramasınlar, gerçek sorunlarla meşgul olsunlar” diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2012 15:35 - 1321 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım