Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kahire'de terörle mücadele konferansı
IŞİD ve benzeri örgütlerin İslam'la ilgisi yok
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-12-2014 08:12 - 1026 Okunma

  Kahire’de Perşembe günü Ahmed et-Tayyib ve İmam Al-Azhara’nın başkanlığındaki Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı tamamlandı.

120 ülkeden heyetler, bütün dünyadan Müslüman bilim adamları, Doğu ve Batı’nın bir takım kiliselerinin başkanları bu konferansa katıldılar. Radikal grupların suçlarından zarar gören bölgenin bir takım topluluklarının temsilcileri de konferansa katıldılar.

Konferansın katılımcıları asıl hedefleri olarak aşırılıkçıların bozdukları İslam hilafet, İslami Cihad ve takfirizm gibi anlayılşlar ve kavramların düzeltilmelerini belirttiler.

Bu hedefe ulaşıldı mı? Bu soruyu Kahire muhabirimize yanıtlayan İslam Akademisi Genel Sekreteri Mohi Ed-Din Afifi şunu dedi:  «Konferansın amacı, İslam’ın din adına insanları patlatıp öldüren terör örgütlerinin suçlarına hiç bağlamı olmadığı anlayışı onaylamaktır. Bu konferansta İslam’ı aşırılıkçıların bütün radikal hareketlerinden uzaklaştırıyoruz.Tüm serbest dünyanın ve tüm dünyada bulunan dini kuruluşların bu grupların suçlarına gözlerini kapatmamasına ve terör örgütleri tarafından bozulmuş kavramların düzeltilmesi konusunda ortaklaşa çalışmaya çağırıyoruz.

Bu, İslam hilafet, İslami Cihad, İslam devleti ve tekfirizm gibi anlayışlardır. Gerçek İslam, İslam din ve çok kültürlülük özgürlüğüne saygı gösteriyor. Bu radikal gruplar ise fikirlerine bir noktada bile katılmayan gerçek müslümanları Allah’sız olarak  ilan ediyor. Dolayısıyla bu radikallerin hareketlerinin İslam’a hiç benzemediğini bütün dünyaya bildirmek istiyoruz».

Al-Azhar’daki eğitim programı konusunda ne diyebilirsiniz, belki bazı değişiklikler yapmak gerekiyor mu?
 
Al-Azhar’daki eğitim programı aşırılıkçılığa çağırmıyor bu konuda düzetme gerekmiyor. Zamanımızın ihtiyaçlarını göz önüne almaya çalışıyoruz. Yani Genel olarak barışı ve özellikle dinler arası barışı güçlendirme görevine dikkat çekiyoruz. Şerçekten İslam, zamana uygun, özgürlüğe ve diğer dinlerin temsilcilerin seçimlerine saygı gösteren dindir.

Sizce terörle nasıl mücadele edilebilir? Neden Batı İslam’a böyle saldırıyor ve imajını bozmaya çalışıyor?

Ed-Din Afifi buna cevaben şunu dedi:

«Terör ile fikir çatışması yoluyla mücadele edeceğiz. Yani İslam adına konuşmaya çalışan bu grupların dini imajını bozmak gerekiyor. İslam’a hiç bağlamları yok. Hiç kimsenin hiç kimseyi Allah’sız olarak ilan etmek için hakkı yok. Dini hoşgörü, İslam’ın bir kısmıdır ve İslam’ın tarafından kabul edilmiş bir şeydir. Batı’nın çoktandır İslam’ı ve Müslümanları bozulmuş bir şekilde göstermeye çalışması başka bir şeydir, bu nedenle terörü İslam ile bağlıyor. Batı, İslam’ın hoşgörüsünü bilmeden halklarının onun gerçek özünü anlamamaları için elinden geleni yapıyor. Batı, terör eylemlerini sanki İslam’ın buna çağırdığı gibi gösteriyor. Bu gerçek değildir. Radikaller, sıradan insanların dini hislerini kullanıyorlar ve cennet anahtarlarının ellerinde bulunduğuna ve sadece onlarla birleşip orada kendini bulabileceklerine ikna etmeye çalışıyorlar. Bu yalanı ifşa ediyoruz».
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-12-2014 08:12 - 1026 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım