Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kamalak: TBMM Olağanüstü Toplanmalı
Suriye'de savaşın içine çekiliyoruz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 15:04 - 1131 Okunma

 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Suriye’de Esat sonrası nasıl bir oluşum bekleniyor sorusunun muhatabının Büyük Orta Doğu Projesinin Eş Başkanı Olan Recep Tayyip Erdoğan’a olduğunu söyledi.    

Haber Türk Televizyonundan Diden Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan SP Genel Başkanı Kamalak; Erdoğan’ın ortak bakanlar kurulu toplantısı yaptığı Suriye devlet başkanı Beşşar Esed’le bir den köprüleri atıp düşman olması enteresan bir durumdur. ABD –İsrail ve Batı bunu böyle istiyor. Türkiye bir savaşın içine çekiliyor.

İşin ilginç yanı ABD ve Batı biz müdahalede yokuz ama silah yardımı yaparız diyorlar.  Türkiye savaşın içine itiliyor diyen Kamalak, Türkiye Suriye Politikasında mezhepçi bir yaklaşım sergilediği tartışmasının doğru olduğunu ifade ederek ancak tek sorunun bu olmadığını,   Türkiye kaygan bir zemine ve bir bataklığa çekilmek isteniyor.   Türkiye en büyük zararı görecek ülkedir. Şu aşamada yapılması gereken ilk şey TBMM olağan üstü toplantıya çağrılmalıdır ve meclis olağanüstü toplanmalıdır.

Dış işlerimiz kuzey Irak’a gidip Barzani’yle görüşecekmiş. Allah aşkına biz Barzani’yle neyi görüşeceğiz !? Suriye’ye iki kamyon silah gönderdi, onları geri mi getirmesini isteyeceğiz kendimizi kandırmayalım.

Türkiye Suriye’ye girerse Çin, Rusya, İran, Arap ülkeleriyle karşı karşıya gelecek. Beklenmedik bir şekilde uçağımız düşürüldü bunu da bir vesile kıldılar. Başbakan Erdoğan NATO’yu toplantıya çağırdı, dünyayı müdahaleye çağırdı. Petrol olmadığı için mi müdahil olmuyorsunuz diye seslendi.

Kamalak: büyük İsrail devletinin kurulması için Türkiye’nin savaşa girmesi ve bölünmesi gerektiğni söyledi. İçinde bulunduğumuz durum da bunu gösteriyor dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 15:04 - 1131 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım