Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kanada, Müslüman Kardeşler'in faaliyetlerini mercek altına aldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-05-2014 11:06 - 1260 Okunma

Kanada, Mısır’da terörist örgüt ilan edilen Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Kanada’daki faaliyetlerini mercek altına aldı.

Kanada Terör ve Güvenlik Uzmanları Ağı tarafından hazırlanan Kuzey Amerika’da Müslüman Kardeşler – Kanada-ABD isimli raporda Müslüman Kardeşler Örgütü, El-Kaide’den daha tehlikeli olarak nitelendirildi. Kanada İçişleri Bakanlığı, Kanada Gizli Servisi CSİS, Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP, üniversiteler ile terör ve güvenlik konularındaki birçok kurum ve kuruluşla ortak çalışmalar yürüten Kanada Terör ve Güvenlik Uzmanları Ağı’nın raporu, terör uzmanı Tom Quiggin tarafından hazırlandı.

Raporda Müslüman Kardeşler’in, kurucuları Hasan el-Benna ve Seyyid Kutub’un taktiklerini uyguladığı, Kuzey Amerika’daki özgür ve açık toplum imkânlarından yararlanarak, ağır ve sistemli bir politika uyguladığı kaydedildi. İngiltere Başbakanı David Cameron’un, ülkesindeki İhvan faaliyetleri için araştırma başlatılmasına ilişkin açıklamalarının örnek gösterildiği raporda, Kanada Hükümeti’nin de aynı yolu izlemesi öneriliyor.

Raporunda, Müslüman Kardeşler Örgütü’nün, göreceli ılımlılıkta sona geldiğini ileri süren Tom Quiggin, bundan sonra daha saldırgan eylemlerde bulunacağını iddia ettiği İhvan’ın, bu eylemleri fiziksel saldırı olarak değil, “sistemli, etkin kültürel ve politik” eylemler olarak yapacağını belirtti.

Quiggin, bu yolla Kuzey Amerika’da cephe örgütleri kurmayı planlayan İhvan’ın, inanç liderleri ve kümelerinin desteğini de alarak, sonuçta siyasi bir güç elde edeceğini, bunun da öngörülen en büyük tehdit olduğunu kaydetti. Raporunda hükümete tavsiyelerde de bulunan Tom Quiggin, hükümetin vakit geçirmeden Kanada’da Müslüman Kardeşler’le bağlantılı, ilgili ve onlara destek veren kuruluşların listesini çıkarması gerektiğini bildirdi. Quiggin, bu yolla insanlardan toplanan milyonlarca doların teröre ve teröristlere destek olarak gitmesinin önleneceğini de öne sürdü.

Hükümete yakın kaynaklar, üyelerinin büyük bölümü devlet kurumlarında da görevli olan Kanada Terör ve Güvenlik Uzmanları Ağı’nın raporunun, İçişleri Bakanlığı, CSİS ya da Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin bir araştırmasına kaynak teşkil edebileceği fikrini savunuyorlar.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-05-2014 11:06 - 1260 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım