Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Karabulut:“Kerbela, Allah’a aşık olanların meydanıdır”
“Kerbela, Allah’a aşık olanların meydanıdır”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2015 09:26 - 3670 Okunma

“Kerbela, Allah’a aşık olanların meydanıdır”

 Yine bir erbain programının haftasında ve arefesindeyiz. Aşura’nın ruhunu Aşura’nın mesajcısı olan İmam Zeyn’ul Abidin ve Zeyneb’i Kübra ile birlikte idrak etmekteyiz. Bu büyük yası, matemi Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz başta olmak üzere bu hedefe sahip çıkan siz Hüseynilere ve siz Muhammedilere taziyetlerimi ve tesliyetlerimi arz ediyorum.

Allah Muhammed Mustafa’nın (s.a.a) yasına ortak olup onun yasında yaslı olup onun sevincinde sevinçli olan gerçek Müslümanlardan karar kılsın.

Kerbela bir sahradır, bir meydandır. Bu meydan Allah’ı tanıyanların meydanıdır. Bu meydan Allah’a aşık olanların meydanıdır. Bu meydan Kur’an’ı hayatlarının bütün noktasına yansıtanların meydanıdır. Bu meydan İslam’ı bütün güzelliği ile yaşayanların meydanıdır. Bu meydan Muhammed Mustafa’nın (s.a.a) itretinin meydanıdır.

Kerbela 124 bin peygamberin hatırasının canlandığı özgürlerin meydanıdır. Neden Kerbela’ya sahip çıkmalıyız, neden Hüseyn’in erbainine sahip çıkmalıyız?  Bugün bu salon gibi dünyada binlerce salon dolup taşıyor bu salonların temsilcileri olarak 30 milyona yakın Muhammedi, Kerbela’ya yürüyor ve diyor ki İslam Hüseyin ile payidardır. ve top yekun çoluk-çocukla birlikte canını, hayatını ortaya koyarak bütün dünyaya sesleniyor.

İslam’ı bugün bozuk zihniyetin emeli olarak ortaya çıkan IŞİD ve El Nusra’larda görmeyin. İslam’ın yeri Kerbela’dır, Hüseyin’dir ve Hüseyn’i izleyenlerdir. Kerbela’yı anlasak, erbaini anlasak, tüm sıkıntı buradadır, o zaman İslam’ın kucağında bu kadar fitne, bu kadar terör belasını görmeyecektik. İslam’ı herkesin kendi nefsine, çıkarına, dünyasına uygun yorumlamasına izin vermeyecektik. Ne oldu da Hüseyin bin Ali yani Peygamberin deyimiyle,  Nebi’yi Ekrem açık buyurmuş, “Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim.” Bu slogan bu şiar tüm İslam’ın şiarıdır. Sadece Şia ve Alevileri kapsamıyor. Kerbela hak ile batılın, rahman ile şeytanın savaş meydanıdır. Ve biz diyoruz ki biz hakkın yanında, Hüseyn’in yanında, rahmani tarafta olan kullarız.

Biz Hüseyniler tarih boyunca hep dışlandık, hep vurulduk, hep öldürüldük… hala ‘İslam dışı’ diyenler var.

Şia’nın yolu, Kur’an yoludur,  Hüseyn’in yoludur. Hüseyn’i izlemek Kur’an’ın emridir, Hüseyn’i izlemek Peygamberin emridir.

…Emevi zihniyeti, Abbasi zihniyeti, Yezidi düşünceyi yeniden hayata geçirmek istiyorsun ki geçirmişsin IŞİD bunun canlı örneğidir.  Biz diyoruz ki biz Muhammediler olarak bölgemizden bu kanı temizleyip Hüseyin adına birliği, adaleti, kardeşliği biz getireceğiz.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-12-2015 09:26 - 3670 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım