Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Karamollaoğlu: Müslüman yöneticilerin Aksa'da yaşananlara duyarsızlığı anlaşılır gibi değil
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi.Karamollaoğlu ülke ve dünya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-07-2017 08:50 - 569 Okunma
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi.Karamollaoğlu ülke ve dünya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
 
 Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, Mescid-i Aksa’da yaşanan İsrail zulmünü sert bir dille eleştirerek 'Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hale geldi. Aksa, sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir.' ifadelerinde bulundu.
 
 İşgalci Siyonist İsrail Devleti tarafından 14 Temmuz günü Mescid-i Aksa’da 3 gencin şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylara ve zulme sert tepki gösteren Karamollaoğlu,'İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaşattığı zulmü lanetliyorum. Başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyaya, İsrail’in bu vahşetine gereken cevabı vermeleri konusunda uyarıyorum.' şeklinde konuştu
 
 İsrail’in yaptığı zulme karşı uluslararası sessizlik ve duyarsızlığın olmasının İsrail’i daha da vahşileştirdiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, 'Hepiniz hatırlarsınız. BM’de İsrail’in yaptığı zulümlere karşın bir rapor yayınlandı. Ancak rapor baskılar sonucu kaldırıldı. Bu tüm dünya için yüz karası bir tavırdır. Böyle çifte standart uygulamalar ve cılız açıklamalar İsrail’i güçlendiriyor.' dedi.
 
 MÜSLÜMAN YÖNETİCİLERİN DUYARSIZLIĞI ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL
 
 Son yaşanan olayların İsrail’e konusunda laf söylememin artık bir anlamı olmadığını gözler önüne serdiğini belirten Karamollaoğlu, 'Lafla peynir gemisi yürümüyor. Çünkü İsrail gerçekten artık laftan değil güçten anlar hale geldi. Aksa, sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların davasıdır. Bu kutsal mekânı savunmak hepimizin vazifesidir. Ancak buna rağmen Müslüman yöneticilerin bu duyarsızlığı anlaşılır gibi değil. Bize ne oldu? Neden böyle tepkisiz kalıyoruz? Bu sorular hep ortada ancak akla mantığa sığacak bir cevap yok.' dedi.
 
 HERŞEY BÜYÜK İSRAİL’İN KURULMASI İÇİN
 
 İslam âleminin bugün yaşadığı acı ve zulümlerin neden yaşandığına değinen Karamollaoğlu, 'Ortadoğu’da oynanan tek oyun. Tek amaç var. Bunun dışındaki tüm oyun ve amaçlar buna yardım eder. Bu oyun ve amaç ilk başta İsrail’in kurulmasına yönelikti. O oyun amacına ulaştı. Diğeri İsrail’in güçlenmesi idi o sağlandı. Şimdi de ‘Büyük İsrail Devleti’nin kurulması için çalışılıyor. Bunun içinde başta bu bölgenin tahakküm altına alınması gerekiyor. İşte tüm bu yangının sebebi budur.' açıklamasında bulundu.
 
 ZULÜM BİTMEDİĞİ SÜRECE İSRAİL İLE HİÇBİR ŞEKİLDE MÜNASEBET KURULAMAZ
 
 Hükümet ile İsrail arasındaki müttefiklik ilişkilerinin artmasını eleştiren Karamollaoğlu, 'Bu yanlıştan dönün’ çağrısında bulundu. Karamollaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
 
 'Gazze ablukası kaldırılmadan. İsrail’in, işgal ettiği bölgelerden çıkmadan ve bu bölgelerde yaptığı zararı karşılamadan İsrail ile hiçbir şekilde münasebet kurulamaz. Sadece biz değil hiçbir İslam ülkesi de kuramaz. ‘Bizim İsrail ile işimiz yok’ demekte yetmez. Bu vahşete karşı gereken tavrı ve cevabı vermek gerekir.'
 
 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde milletimizin tekrar meydanları doldurduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, 'Milletimiz o gece vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda sahip olduğu kararlılığı bütün dünyaya gösterdi. Böyle bir milletin mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. İnşallah milletimizin bu asil duruşu başta siyasetçiler olmak üzere hepimize örnek olur. İnşallah 15 Temmuz tarihi, bir ihanetin sonu olduğu kadar,  eğitimi milli, ekonomisi güçlü, ülkesi güvenli, hukuku adil, milleti huzurlu bir Türkiye’nin de başlangıcı olarak hatırlanır.' 
 
 SAADET PARTİSİ’NE KUMPAS SÖKMEZ
 
 Adlî bilişim uzmanlarının hazırladığı ‘ByLock’ indirilmemiştir raporlarına rağmen 8 gündür Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Yaman’ın FETÖ suçlaması ile tutuklu olmasının sert bir dille eleştiren Karamollaoğlu, 'Bütün kamuoyunun malumudur ki, FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmesi mümkün olmayan tek yapı Saadet Partisi’dir. Mustafa Yaman’da, her Saadet Parti’li gibi,  hayatını bu yapı ile mücadeleye adamış bir isimdir. Saadet Partisi’ni bu kirli yapı ile ilişkilendirmeye kalkışmak, adli bir hatadan öte ancak bir proje olarak açıklanabilir. Eğer birileri, Saadet Partisi üzerinden Türkiye’ye yeni kumpaslar kurmaya kalkışıyorsa buna izin vermeyiz. Saadet Partisi’ni kirletmeye kimsenin gücü yetmez. Bunu herkes böyle bilsin.'ifadelerini kullandı. 
 
 KIBRIS SORUNU 1974’TE BİTTİ
 
 Kıbrıs Barış Harekâtının 43’üncü yıldönümü ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, yapılan harekât ile akan kanın durduğunu ve adaya barışın geldiğini söyledi. Ancak bugün gelinen noktada Kıbrıs’ın teslimiyetçi politikalar nedeni ile pazarlık konusu haline geldiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, şu açıklamalarda bulundu:
 
 'Bir kez daha söylüyorum Türkiye’nin Kıbrıs sorunu diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar 1974’te sona ermiştir. Türkiye, Kıbrıs’tan asker çekmeği değil gündemine almayı, var olanı güçlendirmelidir. Çünkü 2012 yılında silahlanmada 37. Sırada olan Rumlar, bugün 7. Sıraya yükseldiler. Birde bunun üzerine halkı silahlandırıp Yunanistan’ın desteği ile Milli Muhafız İhtilal Kuvvetleri kuruyor. Soruyorum, acaba bütün bunlar Papua Yeni Gine için mi yapılıyor? Yoksa Rumların ‘Megalo’ ideası için mi?'
 
 Saadet Partisi’nin 16’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Karamollaoğlu, '1971 yılında MNP’yi kapatanlar bizi yok edeceklerini sanmışlardı. Biz MSP ile daha da büyüdük. MSP’yi kapatanlar üzerimize beton dökeceklerini sanmışlardı. Biz Refah Partisi ile daha da büyüdük. 28 Şubat sürecinde Refah’ı ve Fazilet’i kapatanlar bizi tarih sahnesinden sileceklerini sandılar. Ama yine yanıldılar. Yine yanılacaklar. İnşallah Saadet Partisi, Milli Görüş’ün en büyük zaferlerinin, en büyük başarılarının, en büyük hizmetlerinin yaşandığı dönem olacaktır.' şeklinde konuştu.
 
Milli Gazete 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-07-2017 08:50 - 569 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım