Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kazan'da Müslüman Sineması Festivali
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 09:57 - 1289 Okunma

 

    Tataristan’ın başkenti Kazan, 8. Kazan Uluslararası Müslüman Sineması Festivali için gelecek misafirleri karşılamaya hazırlanıyor. Festival, 5-11 Eylül 2012 tarihleri arasında yer alacak. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, festivale şeref misafiri olarak katılıyor. Bu sene festivale, 55 ülkeden 300 film katılım başvurusunda bulundu. Filmleri inceledikten sonra jüri, 40 film üzerinde karar kıldı. Seçilen filmlerin arasında 20 ülkenin öykülü ve belgesel tipi uzun ve kısa metrajlı filmler yer alıyor. Festivalde, Türkiye’den filmler de gösterilecek.
 
8. Kazan Uluslararası Müslüman Sineması Festivali basın bürosu müdürü Anastasiya Loginova, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye'den Festivale 3 film katılacak. Biricisi, Burak Cem Arlıel’in “Türk Pasaportu” isimli filmdir. Uzun tam metrajlı belgesel kategorisine giren bu film, İkinci Dünya Savaşı yıllarında Türkiye diplomasi temsilcilerinin kahramanca davranışlarını anlatıyor. Filmin kahramanları olan Türkiye diplomatik misyonunun on dokuz çalışanı, Holokost yıllarında Yahudilere özveriyle yardım ediyor. Film, diplomatların akrabaları ve arkadaşlarının anlattıklarına dayanıyor. İkinci Türkiye filmi, yönetmen Mehmet Tanrısever’in çektiği ve Türkiye’de “Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi” ismi ile bilenen Free Man filmidir. Bu film, uzun metrajlı film kategorisinde Türkiye’de ve Türki dünyasında en fazla öğrenilen ve saygı gösterilen İslam âlimlerinden biri olan Said Nursi’nin hayatını anlatmaktadır. Festivale katılan son Türkiye filmi ise, Gölge Oyunu olacak”.
 
Festival öncesi bir enteresan olay dikkati çekiyor. Sinema müzesinin “Yıldızların İmzası” isimli yeni kültür projesi açıldı. Proje çerçevesinde festivale gelen ünlü sinema yıldızlarının el kalıpları yapılacak.
 
Son olarak da festival düzenleyicilerinden söz edelim. Festivalin kurucuları arasında, Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Rusya Avrupa Bölgesi Müslümanlar Yönetimi ve Kazan Belediyesi yer alıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2012 09:57 - 1289 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım