Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kerry: Geçmişi bir yana bırakalım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2013 10:02 - 908 Okunma

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla Çırağan Sarayı’ndaki basına kapalı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye ile İsrail arasında başlayan ilişkileri normalleştirme sürecini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Kerry, “Bu olayları olumlu buluyoruz ve tam normalleşmenin başlıca hedefinin geçmişi geçmişte bırakmak olduğunu düşünüyoruz. Tam bir çözüm için tazminatlar ve büyükelçilerin geri dönmesi konularının bir an önce kapatılması gerekiyor.” ifadesini kullandı. Öte yandan, Türkiye – İsrail çözümü için ABD’nin herhangi bir süre belirleme hakkı olmadığını söyleyen Kerry, sorunlar üzerinde Türk hükümetinin çalıştığını da sözlerine ekledi.

Davutoğlu ise normalleşme yolunda hâlihazırda aşamalı olarak adımların atıldığını belirtti. Dışişleri Bakanı, İsrail’in maddi tazminatına ihtiyaç duymadıklarını, ancak ortada işlenen bir suçun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tazminatların ödenmesinin ardından Gazze Şeridi’ne ambargonun kaldırılması ve tüm Filistin’de hayat şartlarının iyileştirilmesi sürecinin başlayacağını belirten Davutoğlu, “Bundan sonra atılacak adımların akıllıca olması çok önemli. Dışişleri Bakanı John Kerry ve Başkan Barack Obama Ortadoğu barış sürecini destekliyor. Çabaları, bölgede yeni bir psikolojik atmosfer yaratmaktadır.” dedi.

Türkiye’nin, bölgede Filistin ve İsrail olmak üzere iki eşit devletin olması gerektiği öngören ilkeli politikasına devam edeceğini söyleyen Davutoğlu, başlatılan barış sürecinin, sorunun çözümü için gerçek bir diplomatik projeye dönüşeceğinden umudunu dile getirdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2013 10:02 - 908 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım