Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıçdaroğlu'dan önemli mesajlar
Tezkere'den yabancı asker maddesini kesinlikle çıkaralım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 13:00 - 1042 Okunma


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında, sokak eylemlerini ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu yaşanan olaylarla ilgili öncelikle vatandaşları itidalli olmaya çağırdı.

Zararlar karşılanmalı

Olaylarda birçok kişinin mağdur olduğunu aktaran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "hükümete hatırlatmak isteriz ki son günlerdeki toplumsal olaylarda çok sayıda kamu binası, sivil vatandaşların iş yerleri, araçları ve malları zarar gördü, hatta yağmalandı. Mağdurların zararlarının karşılanması yönünde bir yasanın acilen çıkarılmasına öncülük edeceğiz" dedi.

"Kesinlikle şiddet içermemeli"

Gün içerisinde peş peşe gelen HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ile ilgili gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu, " Sayın Davutoğlu bütün bu konularla ilgili CHP görüşünü netleştirmelidir dedi. Çok açık ve net. Her vatandaşın anlayacağı şekilde görüşümüzü açıkladık. Şimdi ben aynı şeyi sayın Davutoğlu’ndan bekliyorum. Biz görüşümüzü açıkladık. Yeni tazkerede nelerin olması gerektiğini de söyledik." şeklinde konuştu.

Yaşanan sokak eylemleri için "Gösteri, toplantı ve gösteri yürüyüşleri bizim saygı duyduğumuz, demokrasilerde olması gereken gösterilerdir, toplantılardır." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerini "Ama bunların kesinlikle şiddet içermemesi lazım. Biz CHP olarak demokrasiye inanırız. Düşünce özgürlüğüne inanırız. Düşüncelerin özgürce ifade edilmesine inanırız. Ama yağmaya, talana, şiddete , adam öldürmeye, adam dövmeye asla ve asla sıcak bakmayız ve doğru da bulmayız." şeklinde sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yaptığı açıklamayı ise, "Ama devleti yönetenlerin, devletin akılla yönetileceğini de bilmeleri gerekir. Bunu da çok iyi biliriz. ‘Şiddet misliyle karşılık görecektir’ ifadesini bir devlet adamı kullanamaz. Onu kullanan adamı eğer Vandal olarak eğer tanımlarsak bence iyi bir tanımlama yapmış oluruz. Devlet akılla mantıkla yönetilir. Hükümetin de bilmesi gereken budur." sözleriyle eleştirdi.

Tezkere ve Kobani'ye kara harekatı

Kobani'de yaşanan olaylarla ve çıkarılan tezkere ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu, "Gelin askerimizin kara harekatını Kobani'nin kurtarılması ve IŞİD'in buradan püskürtülmesi hedefiyle kısıtlayalım. Tezkereden ülkemize yabancı asker konuşlandırma maddesini kesinlikle çıkaralım. Onun yerine 'hava harekatları için işbirliği sağlayabileceğimiz' ifadesini koyalım. Bu çerçevede biz de CHP olarak ülkemizin bekası için her türlü desteği verelim" ifadelerini kullandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 13:00 - 1042 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım