Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıçdaroğlu'ndan Suriye konusunda dört öneri
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-05-2013 08:30 - 905 Okunma

Partisinin Grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, Suriye’de içsavaşın sona erdirilmesi için 4 öneri sunarak Hükümete çağrıda bulundu.
Kılıçdaroğlu:Türkiye’yi terör örgütlerinin eğitim alanına döndürdüler, yaşadığımız gerçeklerden birisi budur. Katar-Suudi Arabistan ve Türkiye üçlüsü, Orta Doğu üçlüsü, Suriye’ye demokrasi getiriyorlar. Ben merak ediyorum: Demokrasi demokratik yollarla mücadeleyle gelir, terörle demokrasinin geldiği bir ülke biliyor musunuz? Terörün dini olmaz, terörün milliyeti olmaz, mezhebi olmaz, ideolojisi olmaz, teröristin insan sevgisi olmaz, terörle demokrasi olmaz, terörle demokrasi gelmez, dünyada böyle örnek de yoktur. 

Terör örgütünü meşru hâle getirdiğiniz andan itibaren siz artık gayrimeşru bir zemindesiniz, işin özü budur. Siz düşünebiliyor musunuz, koskoca Türkiye Cumhuriyeti, bir büyükelçi şunu söyleyebiliyor: “El Kaide terör örgütü değildir.” Bütün uygar ülkelerde El Kaide terör örgütü olarak tanımlanıyor, Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükelçisi “El Kaide terör örgütü değildir.” diyor. Şimdi ben ona soruyorum: Sen aynı görüşte misin? Aynı görüşteysen çık bunu dünya ile paylaş, paylaşmıyorsan, aynı görüşte değilsen o büyükelçiyi görevden al; almıyorsa aynı görüşü paylaşıyor demektir.

Terör üzerinde bu kadar durmamın nedeni şu değerli arkadaşlarım: Terörden maddi manevi en büyük zararı gören bir ülkeyiz. 36 bin yurttaşımız teröre kurban gitti. Bu olayda beşikteki bebek de vardı, 90 yaşındaki nine de vardı. Türkiye’nin terörden kaçınması lazım, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda dünyaya örnek olması lazım. Eğer siz, teröristleri Türkiye’ye getirip eğitip cebine para koyarsanız dünyada saygınlığınız tartışılır, dünyada saygınlığınız olmaz, ağır bedeller ödersiniz. Geldiğimiz nokta bu açıdan iç açıcı bir nokta değil değerli arkadaşlarım. Bizim yapmamız gereken terörle mücadelede dünyanın öncülüğünü yapmaktır. Teröristleri alıp eğitmek, komşu bir ülkeye göndermek değildir. Doksan yıllık Türkiye’nin saygınlığına gölge düşürüyorlar bunlar.

Bir soru daha sormak istiyorum: Özgür Suriye Ordusu bir muhalefet hareketi midir? El Kaide bir muhalefet partisi midir? El Nüsra Cephesi bir muhalefet partisi midir? Dünyada herkes biliyor ki bunlar terör örgütleridir. Peki, terör örgütlerinin dünyanın kabul ettiği, uygar ülkelerin kabul ettiği kişiler Türkiye’de neden eğitilir? Neden ceplerine para konur? Neden Suriye’ye gönderilir? Neden insanlar öldürülür? Bakınız dünyada kan akan tek yer İslam coğrafyasıdır. Gırtlağına kadar kana batan kişi de Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 Suriye kan gölüne döndüyse sorumlusu sensin. Orta Doğu’nun bataklığında zaten boğulacak, kan gölünde boğulacak ama bizim üzüntümüz orada ölen insanlar; yazık günah değil mi o insanlara. Bunların kültüründe ihanet etmek vardır, bunların kültürü böyledir. Irak’ta Bir buçuk milyon Müslüman öldürüldü sesi çıktı mı? Gıkı dahi çıkmadı. On binlerce kadına tecavüz edildi, sesi çıktı mı? Sesi çıkmadı.

Kılıçdaroğlu dört öneriyle Hükümete çağrıda bulundu.

İşte o öneriler:

1-Türkiye Cumhuriyeti bundan böyle Suriye’deki iç savaşın taraflarından biri olmayacağını açıklamalıdır. Demelidir ki ben taraf değilim.  Birbirinize girmeyin, kavga etmeyin, barışın demeli.

2 – Ben artık kendi topraklarımda yabancı terör unsurlarını getirip Türkiye’de eğitmeyeceğim, cebine para koymayacağım, eline silah vermeyeceğim ve bundan vazgeçiyorum diye bir açıklama yapmalıdır. (Alkışlar)

3 – Ben sınırların güvenliğini sağlayacağım, böylece Suriye ile Türkiye arasında geçmişte yaşanan bütün olumsuzluklara kapıları kapayacağım.

4 – Cenevre sürecini bütün samimiyetimle destekleyeceğim ve Suriye’de barışın olması için Türkiye Cumhuriyeti olarak her türlü katkıyı vereceğim. Bu dört çağrıyı bütün iyi niyetimizle AKP hükümetine yapıyoruz. Dinlerler dinlemezler ama biz neydik? Biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz, komşularımızı da seviyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta barış dünyada barış” istiyoruz. (Alkışlar) Hükümet bunları yapsın Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı olarak söylüyorum, bunları yapın Cumhuriyet Halk Partisi size her türlü desteği verecektir yeter ki ülkeye huzur, komşularımıza barış gelsin.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-05-2013 08:30 - 905 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım