Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Krizin Büyümesi Öngörülmeyen Sonuçlar Doğurur
Amaç direniş hattını yıkmaktır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 11:04 - 1117 Okunma

 

Tahran'da temaslarda bulunan Suriye dışişleri bakanı ile görüşmesi ardından düzenlenen basın toplantısında,  bazı ülkelerin, Suriye'de kaos çıkması için komplo düzenlediğini ve Beşar Esad yönetiminin reform hareketlerini önlemek için çalıştığını belirterek, "siyonistler, Suriye hükümetini yıkmak ve kaos çıkarmak için komplo planları hazırlıyor" dedi.

Salihi açıklamasında,  Suriye'nin siyonist rejimin yayılmacı siyasetlerine karşı direniş ekseninde önemli bir ülke olduğunu belirterek, "bu durumu göz ardı etmemek gerekir ve Suriye hükümetinin zayıflatılarak, halkın sorunlarla yüz yüze bırakılmaması gerekir diye konuştu.

İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi  Suriye'de bir başka hükümetin düşünülmesinin mümkün olmadığını hatırlatarak, Suriye krizi,  bölgeyi etkisi altına alacaktır ve hatta dünyayı da etkileyecektir. Krizin büyümesi halinde öngörülmeyen sonuçlar doğabilir ifadesini kullandı.

Salihi ayrıca,  Suriye hükümeti ve devlet başkanı, ülkede halkın istediği reformları yapmakta olduğunu belirterek, "düşmanlar, hükümetin, reform çalışmalarını hayata geçirmesini önlemek için çalışıyorlar diye konuştu.

Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim de,  bölgedeki bazı ülkelerin Suriye'de siyonist rejimin şom hedeflerini hayata geçirmek için çalıştığını  belirterek,  bu komploların hepsi başarısız olacaktır. Çünkü Suriye halkı, komploları etkisiz hale getirmek ve zafere ulaşmak için kararlıdır dedi.

Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim  Suriye ordusunun teröristlere karşı mücadelesinde gösterdiği fedakârlıklara halkın baskıcılara karşı dik duruşuna işaretle de,  AB ve ABD yaptırımlarına rağmen, Suriye zafere ulaşacaktır diye konuştu.

Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim açıklamasında,  Tahran ile Şam'ın Suriye konusunda ortak görüşte olduğunu hatırlatarak, Suriye hükümeti, reformları geniş ölçüde yapmakta kararlı.  Bunların sonuçlarını görmek için fırsat verilmesi gerekir ifadesini kullandı.

Muallim Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından da kabul edildi. Kabulde konuşan Ahmedinejad; batılı ülkelerin ve Ortadoğu bölgesinin diktatör rejimlerinin Suriye aleyhindeki faaliyetlerinin temelinde sahte Siyonist İsrail'in varlığını kurtarmak ve  onun bölgedeki sultasını pekiştirmenin bulunduğunu söyledi.

Tahran'da gerçekleşen söz konusu görüşmede, Ahmedinejad, bölgenin bütün dikta rejimlerinin Suriye'nin huzur ve güvenliğini bozmak ve Beşar Esed'i devirmek için çalıştıklarını belirtirken, direnişin en önemli bir unsur olarak siyonist İsrail'in varlığını tehdit ettiğini ve Suriye'nin de burada direnişin üssü olduğunu kaydederek, bundan dolayı Suriye'de Beşar Esed yönetiminin devrilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Ahmedinejad, batılı ülkelerin bölge ülkelerine demokrasi vaatlerinin temelden yoksun ve yalan olduğunu kaydederek, adalet ve özgürlüğe saygısı olmayan ülkelerin diğer ülkelere bunları sunamayacağını belirterek,  bunların bu iddialarla yalnızca kendi şom çıkarlarını ve milletlerin kaynaklarını sömürme hedefinde olduklarını söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2012 11:04 - 1117 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım