Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Külliye’de darbeye karşı milli duruş
FETÖ’cü darbe girişiminin ardından devletin zirvesinde tarihi bir buluşma yaşandı. Muhalefet liderleri Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk kez Külliye’ye çıktı. Erdoğan “Geçmiş olsun, hoş geldiniz” diyerek karşıladığı liderlere kararlı duruşları için teşekkür etti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-07-2016 08:32 - 1045 Okunma
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından cuntacılara karşı demokrasi destanı yazan Türkiye dün de örnek bir buluşmaya sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. İktidarıyla muhalefetiyle Beştepe'den dünyaya demokrasi dersi verildi. Erdoğan'ın daveti üzerine gerçekleştirilen zirve saat 14.06'da başladı. Külliye'ye ilk gelen isim Başbakan Yıldırım oldu. Ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli art arda giriş yaptı. Erdoğan'ın "Geçmiş olsun. Hoş geldiniz" diyerek karşıladığı Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Külliye'de bir toplantıya katıldılar.
 
KILIÇDAROĞLU'NA TAKSİM TEBRİĞİ
Toplantıda darbe girişimi sonrasında olası artçı şoklara karşı duyarlı olunması üzerinde de duruldu. Toplumsal fay hatlarını tetikleyecek provokatif olaylara karşı tüm siyasi partilerin dayanışma içinde hareket etmesi, kamuoyuna verecekleri mesajlarda bu konuya dikkat çekmeleri benimsendi. OHAL döneminde atılacak adımların tamamının FETÖ yapılanmasına karşı olacağı, çıkarılan KHK'larla ilgili TBMM'nin her yönü ile bilgilendirileceği ifade edildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre liderler darbe teşebbüsü sırasında yaşadıklarını paylaştı. Erdoğan, Taksim mitingi vesilesiyle Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti. Erdoğan ve genel başkanlar, birlik ve beraberlik ruhunun devamı hususunda mutabık kalırken, hayatın hızla normale dönmeye başlamasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Kısa, orta ve uzun vadede atılacak adımlar hususunda mutabık kalındı. Zirvenin ardından genel merkezlerine geçen Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, kurmayları ile değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun ilk sözleri "Demokrasilerde uzlaşma önemli" olurken, görüşmenin normalleşme yolunda olumlu bir adım olduğu vurgulandı. Görüşmenin samimi bir havada geçtiğini kaydeden Kılıçdaroğlu'nun, MYK üyelerine, zirveye ilişkin bilgilerin sızdırılmaması uyarısında bulunduğu öğrenildi. Bu arada görevden almalarla ilgili kurunun yanında yaşın da yanmamasını isteyen Bahçeli'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ ile bağlantının çok yönlü soruşturulduğunu belirtti.
 
ERDOĞAN'DAN LİDERLERE TEŞEKKÜR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, toplantıya ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır. Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etmiştir" dedi.
 
ETKİN DİYALOG SAĞLANACAK
Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirdiğini belirten Kalın, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız, genel başkanların görüşlerini dinlemiştir. Devleti ele geçirmeye ve yıkmaya çalışan FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceği belirtilmiş, 15 Temmuz'a benzer bir hadisenin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının zarureti üzerinde durulmuştur. Darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş, bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin kullanılması hususunda görüşbirliğine varılmıştır." Kalın, Erdoğan'ın, Beştepe'ye teşrifleri ve demokrasiye sahip çıkma konusundaki hassasiyetlerinden dolayı genel başkanlara teşekkürlerini sunduğunu kaydetti.
 
4 BİN 500 TERÖRİSTİN DOSYASI MERKEL'DE
Cumh urbaşka nı Erdoğan, Alman ARD televizyonuna konuştu. FETÖ'cü darbe girişiminin siyasi yaşamının en kritik anı olduğunu belirten Erdoğan, "40 yıllık siyasi hayatımda böyle bir şey yaşamadım" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'e 4 bin 500 teröristle ilgili dosya verdiği de belirten Erdoğan, "Fakat bunlarla ilgili süreçleri sorduğumda, yargıda olduğunu söyledi. Geciken bir yargı sürecinin faydası olmuyor. Teröre karşı birlikte hareket etmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-07-2016 08:32 - 1045 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım