Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kutlu bir davaya gönül verenler
Lüleburgaz İmam Ali Camii
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-07-2014 11:45 - 2569 Okunma

 Dergimizin, büyük ilgiyle takip edilen “Kutlu bir Davaya Gönül Verenler” bölümünde bu ay, Kırklareli ilimize bağlı Lüleburgaz İmam Ali Camii’ni sizlere tanıtmaya çalışacağız.

Ehlibeyt inancını yaşamak ve burada yaşayan Caferi vatandaşların dini inançlarını, kültürlerini yaşamaları için 2001 yılında kurulan Lüleburgaz İmam Ali Cami Derneği, kurulduğu günden beri yaşanan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen, en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyor.

İmam Ali Cami İmamı H. Seyid Sadık Erdoğdu kendisi ile ilgili bilgi verdi, “Iğdır ili Tuzluca ilçesine bağlı Uğruca köyündenim. 1988 yılında dost ve kardeş ülke İran İslam Cumhuriyeti’ne ilahiyat okumak için gittim. İsfahan’da Farsça öğrendikten sonra İran’ın Kutsal Kum kenti ilim havzasında ilahiyat dersler aldım. Daha sonra Vatani görevimi yapmak üzere Türkiye’ye döndüm. Askerliğin ardından yeniden ilim havzasına geri döndüm yani 12 yıllık bir eğitim aldıktan sonra İstanbul’a döndüm ve gelen talep üzerine 2002 Yılında Lüleburgaz İmam Ali Camisi’nde göreve başladım ve 12 yıldır Lüleburgaz’da hizmet vermeye çalışıyorum.

Bölgemizde gece gündüz demeden, inancımızı yaşayıp yaşatmak ve özellikle gençlerimizin, iyi bireyler olarak yetişmesine büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması için cami dışında da etkinlikler yapıyoruz. Meşru olan her vesileyi gençlerimiz için değerlendiriyoruz.  

Yıllık faaliyetlerimize gelince, gündelik ibadetlerin dışında her gün namaz sonrası kısa sohbetlerimiz oluyor. Hafta sonları akaid derslerimiz oluyor gençliğimize yönelik. Haftanın çarşamba ve perşembe günleri ise Kur’an ve Fıkıh derslerimiz oluyor. Bayanlara yönelik de derelerimiz var. 14 Masumun veladet ve şahadet günlerini diğer camilerimizde olduğu gibi burada da anıyoruz. Mübarek Ramazan ayında da iftar programları, Kadir Geceleri’nde sabah namazına kadar ibadetlerimiz dualarımız ve sohbetlerimiz oluyor.

Matem ayı Muharrem’de yine öyle. Yaz dönemi Kur’an kurslarımız oluyor. Çocuklarımız yaz tatilinde yüce kitabımız Kur’anı Kerim’i ve temel inançlarımızı öğrensin diyen ailelere ve hatta yetişkinlere de bu güzel hizmeti veriyoruz.

"Ehlibeyt dostlarımızın desteğini bekliyoruz"

Daha fazla çalışma yapmak istediklerini dile getiren Erdoğdu, şöyle konuştu: "Aslında burası bir mescittir. Amacımız güzel bir proje ile cami yaptırmaktır. Lüleburgaz'da kısıtlı imkânlarla yaptığımız çalışmaların daha fazlasını yapmak istiyoruz. Amacımız mektebimize daha elverişli ve daha iyi şartlarda ve daha iyi imkânlarla insanımıza ve toplumumuza hizmet vermektir. Camimizin eksiği çok, geçen yıl minaresini tamamlamamıza rağmen, yemekhane, şadırvan, kütüphane, morg ve lojman gibi eksikleri var. Biz bu konuda Ehlibeyt dostlarından, hayırsever işadamlarımızdan katkı ve destek bekliyoruz.

Gençliğimize tavsiyem inançlarını iyi öğrensinler, itikatlarını iyi öğrensinler. Faydalı kitaplar okusunlar. Fıkıh bilgilerini geliştirsinler. Toplumumuz birlik ve dirliğini korusun. Şah-ı Velayet Hz. İmam Ali’nin buyurduğu gibi zamanını iyi tanıyan bir toplum olsunlar. Yaşadıkları zamanın tehlikeleri konusunda bilinç sahibi olsunlar. Tefrikadan uzak dursunlar.

“Gençlerimiz ve çocuklarımız inancıyla kültürüyle büyüsün istiyoruz”

Lüleburgaz İmam Ali Cami Derneği Başkanı Ali Tuncay da, 2001 yılından beri tüm zorluklara rağmen Lüleburgaz İmam Ali Cami'ni kurduklarını söyledi. Lüleburgaz’da Caferi nüfusunun az olduğunu ve devlet nezdinde de yeteri derecede yardım ve katkı alamadıklarını ifade eden Ali Tuncay, “Lüleburgaz’da gençlerimiz ve çocuklarımızın daha güzel bir hayat sürmesi için çalışıyoruz. Bunu yaparken de gençlerimiz ve çocuklarımızın inancımız olan Caferilik inancına göre yetiştirmeye çalışıyoruz. Camimizin toplam alanı 300 metre karedir. Bu yönde büyük çabalar sarf ediyoruz” diye konuştu.

“Yardımsever vatandaşlardan destek bekliyoruz”
Lüleburgaz’da yeterli sayıda esnaf ve sanayicinin olmaması nedeniyle aidat paralarıyla caminin giderlerinin karşılanmaya çalışıldığını ifade eden Tuncay, Ehlibeyt inancına gönül vermiş tüm hayırsever vatandaşlarımızı camimize destek vermeye bekliyoruz” dedi.

 Başkan Ali Tuncay; “İmam Ali Camii derneğinde, H.Abbas Tayfun, Ali Açık, Sultan Tayfun ve Tekin Çeçe’nin görev yapmaktadır. Bugüne kadar maddi ve manevi emeği geçen kim varsa Allah hepsinden razı olsun. Bütün camiamızdan isteğimiz birlik ve beraberliklerini korusunlar. Bizim camimize de maddi ve manevi katkılarını esirgemesinler. Caferiyol dergisine, bize de yer verdiği için, yönetim kurulu ve camiamız adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Lüleburgaz İmam Ali Cami Derneği yöneticilerinden Hacı Yadullah Oğuz da, Lüleburgaz’da Caferiler olarak Ehlibeyt inancını yaşatmaya çalıştıklarını, camia olarak birlik ve beraberlik içerisinde bölgemizde var olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-07-2014 11:45 - 2569 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım