Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kutlu bir davaya gönül verenler
Bursa Ehli Beyt Camii
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 14:46 - 1346 Okunma

Dergimizin “Kutlu bir davaya gönül verenler” sayfasında bu ay tarihi ve kültürel mirasıyla, hafızalara yeşil Bursa olarak kazınan şirin ilimiz Bursa’da yapılan İmam Hüseyin (as) Camii’ne konuk olduk. Bu güzel camimiz hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık.  

Bursa ilinin Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi, Çınarönü Caddesi üzerinde bulunan İmam Hüseyin Camii’nin hem dernek başkanlığını ve hem de cami hocalığı görevini yürüten çok değerli ilim adamı H.Ş. Fatih Danyıldız’la görüştük.

Danyıldız 1995 yılında dini tedrisat almak için dost ve komşu ülke İran İslam Cumhuriyeti’nin kutsal Kum kentine gittiğini ve 2004 yılında ülkemize döndüğünü ifade ederek ekliyor; “Döndükten sonra ilk olarak bir buçuk yıl Ankara’da Ehli Beyt Kitap evini hizmete açıp okuyuculara hizmet ettim. 2006 yılının başlarında da Bursa ilimize gelerek burada toplumumuza hizmete başladım. Camimizin derneği 2005 yılında kuruldu ve  2006 yılında da temeli atıldı ve 2011'de ise törenle ibadete açıldı.  

İmam Hüseyin (as) Camii’nin müştemilatına ait toplam alanı 1000 m2 olup, iç alanı ise 280 m2'dir. Bu şirin camimizin çift şerefeli iki minaresi ve şadırvanı bulunmaktadır.  
Caminin müştemilatı içinde abdesthane, gasilhane, lojman, 250 erkek ve 100 kadın olmak üzere 350 kişi kapasiteli aşevi, kütüphane, misafirhane ve geliri camiye ait olan iki iş yeri bulunmaktadır. Bir büyük 11 küçük toplam 12 kubbeli olan cami dört katlı ve yerden ısıtma sistemine sahiptir.

İmam Hüseyin (as) Camiinde aynı anda 400 kişi ibadet edebilmektedir. Camide erkekler için 250 ve kadınlar için de 150 kişilik ibadet alanı mevcuttur. Camimizin lojman kısmının ihtiyaçları var onunla ilgili de hayırsever halkımızın ve hayırsever işadamlarımızın destek ve yardımlarını bekliyoruz.Buraya gelmek isteyenleri camimizin misafirhanesinde ağırlıyoruz.
Dernek başkanlığını kendim yürütüyorum. Derneğimizde başkan yardımcısı H. Yılmaz Işık, Hasan Demirçiçek,  ise Kasım Turan ve Necef Adıgüzel kardeşlerim görev yapmaktadırlar.
Camimizde yıllık faaliyet olarak diğer camilerimizde olduğu gibi başta fahri kâinat Hz. Peygamberimiz (saa)’in kutlu doğumu ve vefatları başta olmak üzere 14 masumun viladet ve şehadet günlerini törenlerle anıyoruz. Yılda bir sefer Gadr-i Hum bayramını diğer camilerimizi de davet ederek görkemli bir törenle kutluyoruz. Günlük namazlarımızın ardından fıkıh konularında sohbetlerimiz oluyor. Hafta sonları yine öyle. Gençlerimize etkinlikler düzenliyoruz. Onların hem inançlı nesil olarak yetişmeleri hem de sağlıklı nesiller olarak büyümelerini temel amaç ediniyoruz.  Yaz dönemi Kur’an kurslarımız oluyor. Ramazan ve Muharrem ayına yönelik özel programlarımız oluyor. Bizler yaşadığımız bölgede her kesimle iyi münasebetlerimiz var. Barış ve esenlik içinde ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya çalışan bir camiayız. Bunu düzenlediğimiz programlarda da ortaya koyuyoruz ve bunu çok önemsiyoruz.”

 H.Ş. Fatih Danyıldız gençlere, toplumumuza ve İslam dünyasına şu mesajları veriyor: “Gençlerimize fitne ve fesattan uzak durmalarını özellikle söylüyoruz. Onların inançlı ve bilgili bir nesil olmalarını arzu ediyor ve bu noktada çalışmalar yapmaktayız.

Toplum olarak birlik ve beraberliğimiz bizim için en öncelikli konudur. İslam dünyasına gelince şunu belirtmeliyim ki yaşadığımız coğrafyada olup bitenler hepimizin malumudur. İslam dünyasını ırk, din, mezhep üzerinden bölmeye çalışan Emperyalist ve Siyonistlerin oyunları ortadadır.

Diğer yandan İslam dünyası tekfirci Vehabi, Selefi anlayışın pençesinden kurtulmaları konusunda, vahdet içerisinde olmalarını, İslam’ın imajını yıkmaya çalışan ve çeşitli ad ve unvanlarla İslam’ı kullanan terör örgütlerine karşı birlikte hareket etmelerini diliyorum. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Asıl tehlike farklılıkları düşmanlık sebebi olarak görmektir.

Biz buna inanıyoruz. Bizler inancımız gereği içinde yaşadığımız topluma ancak barış ve esenlik unsuru olan bir camiayız. Vatanını, bayrağını seven bu toplum, ülkemizin bekasını, millet olarak birlik ve beraberliğimizi çok önemsiyoruz. Bizler birliğimizi bozarak elde edeceğimiz hiçbir şeyin olmadığına inanıyoruz.

Ben bu duygu ve düşüncelerle bize yer verdiği için Caferiyol Dergisi’ne ve toplumumuzun güzide kurumlarından olan Caferider’in yöneticilerini teşekkür ediyorum. Allah hayırlı çalışmalarımızda hepimizin yardımcısı olsun. Birlik ve dirliğimizi korusun. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin diyor okuyucularımıza selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Not: Fotoğrafları bizimle paylaşan H. Kurban Göral’a teşekkür ediyoruz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 14:46 - 1346 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım